Standhouder met kattenbont niet meer welkom op Truiense rommelmarkt

De standhouder, die de voorbije weken kattenbont te koop aanbood op de rommelmarkt, werd vanaf zaterdag 15 oktober 2011 met onmiddellijke ingang geweerd op de rommelmarkt te Sint-Truiden.

“Wij hebben alle vertrouwen in de mevrouw, die op zaterdag 8 oktober 2011 een standwerker aantrof met een 20-tal velletjes kattenbont.“, zeggen schepen van markten
Filip Moers/> en burgemeester
Ludwig Vandenhove/>.

“Volgens deze getuige was er zelfs een pels bij met een tijgermotief. Haar eerste indruk dat het om konijnenpels ging klopte dus niet.
Toen ze aan de verkoper vroeg van welke dieren deze bontvellen afkomstig waren,  kreeg ze  als antwoord dat het wel degelijk ging over katten, afkomstig van Polen.”

De afkomst interesseert ons hoegenaamd niet!
Sint-Truiden is een diervriendelijke stad en zulke toestanden kunnen wij niet tolereren.
” aldus een verbouwereerde
Filip Moers/>.

Betrokkene kreeg met onmiddellijke ingang verbod om nog een stand uit te baten op onze rommelmarkt. Hopelijk nemen andere gemeenten en steden dezelfde beslissing, want naar verluidt staat hij ook op andere rommelmarkten”, aldus Ludwig Vandenhove.

Onze consequente houding heeft ons alleszins alweer de felicitaties van dieren rechtenorganisatie Global Action in the Interest of Animals (GAIA) opgeleverd.

Hierover is ook een artikel verschenen op LimburgActueel van vrijdag 14 oktober 2011, in/> De Standaard, Het Belang van Limburg, Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad van zaterdag 15 oktober 2011

Zie onder andere ook de tekst ‘Sint-Truiden diervriendelijke stad!’ van 13 september 2011 op deze website.