Stad Sint-Truiden ondertekent motorcharter!

Op zaterdag 16 december 2006 hebben de V.Z.W. Motorcycle Action Group Belgium (MAG) en de stad Sint-Truiden een motorcharter ondertekend.
Hiermee verbindt de stad Sint-Truiden zich om in de toekomst nog meer rekening te houden met motorrijders in het verkeersbeleid en bij openbare werken.


De stad Sint-Truiden heeft de laatste jaren een mobiliteitsbeleid gevoerd waarbij er evenwichtig aandacht is voor enerzijds de zwakke weggebruikers (voetgangers, fietsers, gebruikers openbaar vervoer, motors(?)) en anderzijds de sterke weggebruikers (auto’s, motors(?)).
In het verleden werden er reeds charters en/of overeenkomsten afgesloten met andere instanties, zoals bijvoorbeeld de fietsersbond of de voetgangersbeweging. Nu is het de beurt aan de motorrijders.


De stad Sint-Truiden geeft hiermee aan het evenwichtig verkeers- en mobiliteitsbeleid van de voorbije jaren te willen verderzetten.
Ondanks een coherent en globaal mobiliteits- en verkeersbeleid kan er toch maximaal rekening gehouden worden met de verschillende doelgroepen door hen zo goed mogelijk op mekaar te laten inspelen en/of aansluiten.

Dankzij de prachtige omgeving kennen heel wat motorrijders Haspengouw in het algemeen en Sint-Truiden in het bijzonder.
Motorrijders zijn dan ook welkom in Sint-Truiden.

Met deze ondertekening is Sint-Truiden de 8e Limburgse en de 82e Belgische gemeente, die zulk charter ondertekent en de motorrijders erkent als volwaardige gesprekspartners.