sp.a Sint-Truiden bezoekt provincie

Op dinsdag 25 juni 2013 bezocht een delegatie van sp.a-(bestuurs)leden uit Sint-Truiden op uitnodiging van Marleen Thijs, gemeenteraadslid in Sint-Truiden en personeelslid van de provincie Limburg, en van gedeputeerde Ludwig Vandenhove het provinciehuis.

Ik vind het belangrijk burgers zo laagdrempelig mogelijk in contact te brengen met de politiek. Zulke bezoeken aan het provinciehuis zijn daartoe een ideale mogelijkheid.
In de Kamer van Volksvertegenwoordigers en de Senaat ontving ik ook regelmatig groepen.
Het was een leerrijke en gezellige avond.”, aldus Ludwig Vandenhove.

Marleen Thijs maakte een kort verslag van het bezoek.
U vindt het hieronder terug.

sp.a Sint-Truiden bezoekt Provinciehuis

Wie wil er niet eens plaatsnemen op de stoel van de gouverneur in de Raadzaal?

Wie wil er niet eens zien hoe onze “voormalige burgemeester van Sint-Truiden” geïnstalleerd is in zijn nieuwe werkomgeving?

Om de nieuwsgierigheid van velen onder ons te beantwoorden, organiseerde ik samen met gedeputeerde Ludwig Vandenhove een bezoek aan het provinciehuis voor de sp.a-fractie, de werkploeg achter onze fractie en zijn familieleden.

Ik meen te mogen zeggen dat het een geslaagde bijeenkomst is geweest. Er waren ca. 35 deelnemers, die allen te kennen gaven het een interessante avond te vinden.

Een korte terugblik.

Na het genieten van een kop koffie en het broodjesbuffet in de indrukwekkende ontvangstruimte in het gezelschap van gedeputeerde Ludwig Vandenhove en gedeputeerde Jean-Paul Peuskens, volgde een rondleiding in twee groepen door het provinciehuis.

Er werd veel aandacht besteed  aan bijzondere ruimten, de deputatiezaal, het bureel van gedeputeerde Ludwig Vandenhove en de structuur van het provinciebestuur. Daarbij hoorden we  allerlei details over bouwkundige aspecten en over de inrichting die erg verhelderend waren voor het beoordelen van het geheel. Het blijkt dat tal van kleine en grote elementen een symbolische betekenis hebben, iets wat zonder toelichting gemakkelijk over het hoofd gezien wordt. 

Ook de bewonderenswaardige kunstcollectie ( schilderijen, wandtapijten, beelden, enz...). kregen we te zien.

Bij ons bezoek aan de raadszaal, mocht iedereen plaats nemen op een stoeltje van één van de provincieraadsleden of van de gedeputeerden. Zo konden we dadelijk zien welke ambities iedereen had.  De meesten onder ons kozen voor een sp.a-stoeltje, sommige trokken hun stoute schoenen aan en namen plaats op een “oranje” stoeltje. Iemand anders wou dan eens weten hoe het was om op “Jef “ zijne stoel te zitten en onze kleine Pritty koos vastberaden voor de stoel van gedeputeerde. Zij legt de lat hoog en wil Limburg veroveren.

De rondleiding gaf iedereen een goed beeld van waar de provincie mee bezig is en bestond uit een perfecte mix tussen de historie van het Provinciehuis en uitleg over het reilen en zeilen van de Provincie Limburg.

In de erehal poseerde het gezelschap voor een foto.

Het bezoek werd afgesloten met een gezellige receptie.

 

Zie ook Senioren Duras bezoeken provinciehuis in Hasselt van 2 mei 2013 op deze website.