Sp.a krijgt weer maar eens gelijk!

“Spa. krijgt weer maar eens gelijk.”, zegt burgemeester Ludwig Vandenhove.

“Dit keer heb ik het over de eventuele verhuis van het rockfestival van Werchter naar Brustem (Sint-Truiden), zoals enkele keren groots aangekondigd door Open VLD Sint-Truiden, hierin gesteund door CD&V.

 

Kan het nog duidelijker zijn na de uitspraken van concertorganisator Herman Schueremans?

 

 

 

 

 

Ik citeer:

 

 

In Z.O. magazine, het tijdschrift van de Unie van Zelfstandige Ondernemers (Unizo) van 22 juni 2012

 

 

Alleen draait de administratieve molen soms zo traag…Een paar jaar geleden moest ik wel aan de noodrem trekken. Ik voel aan dat ons festival meer ruimte nodig heeft, daarom is er dit jaar een derde podium en wie weet binnenkort nog een vierde. En ik wil ook nog wat meer rustruimte voor het publiek. Alleen: ik kon niet uitbreiden, want hier staan bomen en struiken die niet zomaar weg mogen. Gelukkig is er intussen geluisterd, anders zou Rock Werchter versmacht geweest zijn op deze locatie. Ik wil hier in Werchter blijven, laat dat duidelijk zijn. Maar als je passé dreigt te worden omdat je omgeving het niet toelaat, moet je ingrijpen.”

 

 

In ‘Het Belang van Limburg’ van maandag 2 juli 2012

 

 

In Werchter blijven
Een vierde podium wordt op lange termijn niet uitgesloten, maar is nog niet aan de orde.“Zolang we aan drie podia genoeg hebben om mooi samen te vatten wat muzikaal leeft, is dat vierde niet nodig. Maar veel hangt natuurlijk ook af van de grote namen die je voor je hoofdpodium vindt. Een festival samenstellen die je immers, zoals een kok, me seizoensgerechten.”
Ook de verankering in Werchter lijkt gegarandeerd, “al moet er nog wat gebeuren”: “We merken veel goeie wil bij de overheden, en ons hart ligt in Werchter. Liefst van al blijven we dan ook hier.

 

 

Herman Schuermans heeft de eventuele verhuis naar Brustem gewoon als pasmunt gebruikt om in Werchter te krijgen wat hij wou. En ondertussen heeft de stad Sint -Truiden, door de houding van CD&V en Open VLD, weer heel wat tijd verloren en nagelaten andere investeringsmogelijkheden te onderzoeken.

 

 

Zie onder andere ook de teksten “Dit is echt een verkiezingsstunt!” van 10 februari 2012 en “Gelijk hebben is niet gelijk krijgen!” van 20 februari 2012 op deze website.

Hierover is ook aan artikel verschenen in Het Nieuwsblad van donderdag 5 juli 2012.