Sp.a in de regering of niet?

Verkiezingsfoto

“Er is de laatste dagen veel - veel teveel - te doen over de vraag of de sp.a in de Vlaamse en/of de federale regering zal treden”, zegt Ludwig Vandenhove.

“Maar het probleem stelt zich op dit moment niet, pas op het ogenblik dat de regeringsonderhandelingen echt van start gaan.
De Raad van Voorzitters en Secretarissen heeft zich op woensdag 31 juli 2019 uitgesproken dat de sp.a mag onderhandelen als we gevraagd worden.
Er zijn een aantal inhoudelijke lijnen uitgetekend, waar wij als sp.a niet zullen van afwijken.
De lat ligt (te?) hoog.

Mijn persoonlijk idee?
Ik kan mij vinden in de conclusies van de Raad van Voorzitters en Secretarissen en zeker in de vooruitgeschoven inhoudelijke punten. Maar dat belet mij niet om te blijven zeggen dat we nu eerst aan de partij moeten denken en dan pas aan meeregeren of niet.
Ik denk dat dat best federaal in de regering is (met onze kameraden van de PS) en Vlaams in de oppositie.
Dat lijkt mij het best voor ons profiel en om opnieuw verkiezingen proberen te winnen. Maar ik luister graag naar alle argumenten van partijgenoten, die er anders over denken.

WORDT VERVOLGD!”.

Hieronder vindt u de bijdrage in het Televisie Limburg (TVL)-nieuws en www.demorgen.be van woensdag 31 juli 2019 en in Het Belang van Limburg van donderdag 1 augustus 2019.

TV Limburg

De Morgen

Art De Morgen

Het Belang van Limburg

Artikel HBvL