Sint-Truidense clip ‘Sing for the climate’ klaar

De Sint-Truidense clip ‘Sing for the climate’ werd voorgesteld in het cultuurcentrum de Bogaard op vrijdag 30 november 2012.

“Buiten het officiële initiatief vanuit de stad Sint-Truiden op zondag 23 september 2012 waren er nog een aantal andere activiteiten.

De leerlingen van de middenschool van Katholieke Centrumscholen Sint-Truiden (KCST) zongen hun eigen ‘Sing for the Climate’ op het oefenveld van de Koninklijke Sint-Truidense voetbalvereniging (KSTVV). Een aantal van hen durfden het zelfs aan om het klimaatlied te brengen tijdens de pauze van de wedstrijd KSTVV-Heist op zaterdag 29 september 2012.
Op vrijdag 26 oktober 2012 zongen de leerlingen van Campus Tichelrij, KCST middenschool en Sint-Aloysius Zepperen uit volle borst mee met het lied Do it Now voor Sing@school.

In de clip is een compilatie gemaakt van al deze ‘optredens’.”, aldus titelvoerend burgemeester Ludwig Vandenhove.

Het gaat om een initiatief van filmmaker Nic Balthazar, 11.11.11 en de Klimaatcoalitie.
In ruim 180 Vlaamse gemeenten en steden (21 Limburgse) kwamen mensen samen om hun bezorgdheid ‘uit te zingen’.
Iedereen zong hetzelfde lied en alles werd op film vastgelegd.
Nic Balthazar verwerkte alle beeldmateriaal tot een ‘Sing for the climate’-clip, waar internationaal mee uitgepakt werd in de aanloop naar de klimaattop in Doha (van maandag 26 november tot en met zaterdag 8 december 2012).

 

 

“Het is alleen maar spijtig dat de resultaten van de klimaattop in Doha (Quatar) weer zo tegenvallen.
Maar praten, maar ondertussen geen resultaten.

Het is nochtans de hoogste tijd.”, zegt burgemeester Ludwig Vandenhove.

“In mijn nieuwe functie als gedeputeerde van de provincie Limburg, onder andere bevoegd voor milieu en natuur, zal ik er, integraal en over alle beleidsdomeinen heen, alles aan doen om de vooropgestelde doelstelling om Limburg klimaatneutraal te maken tegen 2020 te behalen.

Bedankt aan iedereen, die heeft bijgedragen tot deze Sint-Truidense versie van ‘Sing for the climate’, niet in het minst aan het zangkoor ‘Altebasso’ en ‘duizendpoot’ Peter Preuveneers, die alles coördineerde, samen met de dienst ontwikkelingssamenwerking, en onder andere voor de regie van de film instond.”

Zie onder andere de teksten ‘Sing for the Climate’ van 24 september 2012 en “Sing@school” van 29 oktober 2012 op deze website.