Sint-Truiden viert kermis!

Op vrijdag 24 augustus 2007 is de jaarlijkse augustuskermis, ‘de grote kermis’, officieel geopend door alle jongeren die deelgenomen hebben aan de verschillende vakantiewerkingen.
Dit jaar loopt de kermis tot en met maandag 3 september 2007.


Dit jaar zijn er 74 attracties, verspreid over de Grote Markt, de Groenmarkt, het Minderbroedersplein en de Minderbroedersstraat met als nieuwe attracties de Splash, de Booster en de Lambada in de plaats van de Grand Prix op de Groenmarkt.

In Sint-Truiden zijn de foorkramers altijd welkom. Als stad beseffen wij de voordelen van een evenement als de kermis, zowel qua uitstraling, als qua economische impact.
Kermis Sint-Truiden is nog altijd één van de evenementen, die het meeste volk naar Sint-Truiden brengt samen met de jaarlijkse carnaval en de wekelijkse markt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Sint-Truiden een voortrekkersrol speelt op het gebied van de kermis.

Dat burgemeester
Ludwig Vandenhove/> de foorreizigers en het kermisgebeuren een warm hart toedraagt, bewijst het feit dat hij in het federale parlement als senator en federaal volksvertegenwoordiger meegewerkt heeft aan de totstandkoming van een officieel statuut voor de foorreizigers via de wet betreffende de uitoefening van de ambulante en kermisactiviteiten.

Kermis Sint-Truiden presenteert in 2007 volgend programma:

Woensdag 29 augustus 2007 om 22.00 uur
Spektakelvuurwerk door Vangelabbeek vuurwerkmeesters.

Donderdag 30 augustus 2007 van 14.00 uur tot 17.00 uur
Kermisdag voor personen met een handicap, in samenwerking met de serviceclubs, de brandweer en het Rode Kruis.

Maandag 3 september 2007
Euro-dag. Alle attracties zijn die dag goedkoper.

Hieronder vindt u een aantal sfeerbeelden van de officiële opening op vrijdag 24 augustus 2007.