Rally’s blijven in Sint-Truiden toegelaten!

“Na het dodelijk ongeval in de Condroz-rally op zaterdag 12 november 2011 en het ongeval in de Short Rally op zondag 20 november 2011 in/> Aalst (deelgemeente Sint-Truiden), gaan er opnieuw heel wat stemmen op om rally’s te verbieden, ook op het grondgebied van Sint-Truiden.”, zegt burgemeester
Ludwig Vandenhove/>.


“Het voorval in Aalst ging over een ongeval en een stuurfout van de piloot zelf. Bovendien laten de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken en de stad Sint-Truiden enkel rally’s onder zeer strikte voorwaarden plaatsvinden. Zo is het aantal plaatsen waar het publiek kan plaatsnemen steeds beperkt.

In die zin zullen in de toekomst in onze politiezone en onze stad nog rally’s toegelaten worden ondanks de roep, die vanuit sommigen nu weer weerklinkt om rally’s te verbieden.
Desgevallend zullen we, na overleg met de organisatoren, het aantal plaatsen voor het publiek (nog) meer beperken en zullen we de aanwezigheid van de snelle interventiewagen van de gewestelijke brandweer Sint-Truiden - tegen betaling - opleggen.

Ik vind dat iedereen haar of zijn sport moet kunnen uitoefenen. Dit geldt voor mij eveneens voor de rallysport, zij het dat er hiervoor zeer strikte voorwaarden moeten gelden.”, besluit
Ludwig Vandenhove/>.

Hierover is op maandag 5 december 2011 een artikel verschenen op LimburgActueel.be en was er een uitzending op Radio2. Op dinsdag 6 december 2011 is er een artikel verschenen in De Standaard, Het Belang van Limburg, Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad.

Zie onder andere ook de tekst ‘Voor of tegen streetraces: pragmatisme is op zijn plaats!’ van 23 februari 2005 op deze website.