Puik werk Ann!

De gemeenteraad van Sint-Truiden heeft op maandag 18 november 2019 beslist om het budget voor de Literaire Prijzen van de stad Sint-Truiden ernstig te verhogen.

Dankzij sp.a gemeenteraadslid Ann Knaepen, die hierover tijdens de vorige gemeenteraad van maandag 28 oktober 2019 een gefundeerde tussenkomst hield, waarna de CD&V-N-VA-Open Vld het punt uitstelde. (1)

De Literaire Prijzen van Sint-Truiden bieden nieuw talent en niet-gevestigde auteurs de kans om hun schrijftalent te tonen aan experts en aan het grote publiek”, aldus Ann Knaepen.
De wedstrijd is een barometer voor succesvolle auteurs in Vlaanderen en Nederland, met winnaars die nadien professioneel doorbreken.”

De extra middelen gaan integraal naar de verhoging van het prijzengeld van de winnaars.
Het bedrag verbonden aan de Guido Wulms-prijs voor poëzie gaat van 400 euro naar 700 euro en de laureaten van de Hendrik Prijs-prijs voor kortverhalen krijgen voortaan 700 in plaats van 300 euro.
De jongerenprijs wordt opgedeeld in twee, één voor poezië en één voor kortverhalen met een bedrag van 800 euro.

“Eerlijk is eerlijk.
Goed werk van het college van burgemeester van schepenen op voorstel van sp.a gemeenteraadslid Ann Knaepen”, zegt Ludwig Vandenhove.
“Nu bij de uitreiking de Haspengouwse academies voor beeldende kunsten en voor woord en muziek nog inschakelen en de Literaire Prijzen hebben opnieuw de uitstraling van weleer.”