Prijzen ‘Stille waters in Limburg’

De campagne ‘Stille waters in Limburg’ ging dit voorjaar van start en zette 40 winteractiviteiten van de provincie Limburg en haar natuurpartners in de kijker.

Wie de 40 wateractiviteiten mee promootte, maakte kans op om een leuke prijs te winnen”, zegt gedeputeerde van Leefmilieu en Natuur Ludwig Vandenhove.
“Mevrouw Daniëlle Schrooten won de hoofdprijs: een overnachting op een kampeervlot met ontbijt aan het Maascentrum De Wissen in Dilsen-Stokkem.”

De prijs werd officieel overhandigd op woensdag 19 juli 2017 in het Provinciaal Natuurcentrum (PNC), Craenevenne 86, in Genk.

Hieronder vindt u de perstekst.  

Stille waters in Limburg

De campagne ‘Stille waters in Limburg’ ging dit voorjaar van start en zette 40 wateractiviteiten van de provincie Limburg en haar natuurpartners in de kijker. De activiteiten trokken meer dan 3000 liefhebbers.
Wie de 40 wateractiviteiten mee promootte, maakte kans om een leuke prijs te winnen.   
Ludwig Vandenhove, gedeputeerde van Leefmilieu en Natuur, overhandigde op 19 juli de hoofdprijs persoonlijk aan Danielle Schrooten.

Poelen, vennen en vijvers zijn stilstaande waters, stille waters. Ze zijn van groot belang voor mens en dier. Er is geen leven zonder water.
Ludwig Vandenhove, gedeputeerde van Leefmilieu en Natuur: “Stille waters zijn belangrijk , daarom liet ik een campagne uitwerken die zoveel mogelijk Limburgers met water in contact moet brengen. In 2017 en 2018 staan nog talrijke initiatieven op het vlak van educatie, sensibilisatie en onderzoek op het programma. Ik denk bijvoorbeeld aan een onderzoek dat de Limburgse waterelementen en hun kwaliteit in kaart moet brengen en verbeteren. Dit opzet is uniek omdat wetenschappers, burgers en scholen samen aan dit initiatief werken. En voor het basisonderwijs komen er “reddingsteams” in scholen die waterdiertjes niet alleen redden maar ook zorgen voor een goede leefomgeving.”

Stille waters in Limburg startte dit voorjaar met een eerste reeks van toffe laagdrempelige wateractiviteiten. Zo’n 40 wandelingen, evenementen, doe-activiteiten en vormingen van het Provinciaal Natuurcentrum  en diverse Limburgse natuurorganisaties werden met succes in de kijker gezet. Meer dan 3000 liefhebbers vonden hun weg naar het water. “Daar zaten enkele grote evenementen  bij als de Molendag en de opening van De Molenbeemd of de wandelroute in Thiewinkel”, verduidelijkt Vandenhove. “Maar je ziet toch duidelijk dat water mensen fascineert”.

De 40 wateractiviteiten kregen een eigen promotiefilmpje met ‘Gust Vandeplas en z’n passie voor kalenders in de hoofdrol’. Ook dat was een succes. Maar liefst 28.000 personen bekeken de video.
Limburgers die de 40 wateracties en het filmpje mee promootten door de Facebookpagina van het Provinciaal Natuurcentrum te liken en het programma te promoten via het eigen sociaal netwerk maakten een kans om een leuke prijs te winnen. De winnaars zijn ondertussen bekend. Danielle Schrooten wint de hoofdprijs, een overnachting op een kampeervlot met ontbijt aan Maascentrum De Wissen in Dilsen-Stokkem. Liesbeth Hendrickx, Ruben Boesmans, Cindy Bex en Ludo Willems winnen elk een tocht met fluiterbootjes.
Danielle kreeg haar prijs op 19 juli persoonlijk overhandigd door Ludwig Vandenhove. Ze was heel blij met haar prijs: “Een echte verrassing! We hadden het er al eens over gehad om dat met de kinderen te doen. We zijn echt nieuwsgierig. De lichtjes zijn al gekocht en de gezelschapspelen liggen al klaar.”

Zie onder andere Stille waters in Limburg zet wateractiviteiten in de kijker. Het Belang van Limburg / Het belang van Genk, 28-07-2017, p. 10.

Zie ook ‘Stille waters in de kijker’ van 21-04-2017 op deze website.