Politiekrant juni ligt in de brievenbus!

Viermaal per jaar valt de politiekrant bij de inwoners van de politiezone Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken in de bus.

Korpschef Philip Pirard en burgemeester Ludwig Vandenhove schrijven elke keer een voorwoord voor de politiekrant dat u hier kan nalezen.

 

Mocht u geen politiekrant ontvangen hebben, dan kan u die steeds aanvragen via
communicatie@poltrudo.be.

 

 

 

 

 

Hieronder vindt u het voorwoord.

 

 

Beste inwoners van Sint-Truiden, Gingelom en Nieuwerkerken
Beste lezer

 

 

U mag gerust zijn!
U woont in één van de veiligste gemeenten/steden en politiezones van België en Vlaanderen.

 

 

In tegenstelling tot heel wat andere politiezones maken wij jaarlijks onze veiligheidscijfers in alle openheid bekend via een jaarverslag.
Dit jaar hebben we er zelfs voor geopteerd om een afzonderlijk jaarverslag te maken voor de politiezone en de preventiedienst, ondanks het gegeven dat beide organisaties in het kader van de, globale veiligheidsketen en de integrale veiligheid in onze visie compleet aanvullend zijn.
Waarom dan twee aparte jaarverslagen? Wel, precies om te benadrukken hoe belangrijk preventie is qua aanpak van het subjectief (on)veiligheidsgevoel waar gemiddelde Vlaamse gemeenten/steden mee te maken hebben, zoals ook wij in Sint-Truiden, Gingelom en Nieuwerkerken.
U kan beide jaarverslagen opvragen (zie pagina 12) en/of downloaden via www.politie-sint-truiden.be.
Wij zijn steeds bereid, in welke hoedanigheid dan ook, bijkomende uitleg te komen geven bij dit jaarverslag.
Mocht u interesse hebben voor een uiteenzetting en/of indien u nog vragen heeft, dan kan u steeds contact opnemen met hoofdcommissaris van politie - korpschef Philip Pirard op het nummer 011-70 19 00.

 

 

Natuurlijk moeten we hard optreden tegen echte criminaliteit, maar we moeten vooral aandacht hebben voor allerlei kleine en grote vormen van overlast waar de burger echt van wakker ligt en waar zij/hij wil dat onmiddellijk tegen opgetreden wordt. Vandaar ook de grote aandacht in onze politiezone voor de Gemeentelijke Administratieve Sancties (GAS) (zie pagina 4).

 

 

Wij willen uw bijzondere aandacht vragen voor onze volgende politieacademie, waar we op woensdag 23 juni 2010 in de Academiezaal niemand minder te gast hebben dan de ambassadeur van de Verenigde Staten (VS), de heer Howard Gutman, die het zal hebben over ‘België en de Verenigde Staten: een partnership dat rechten respecteert en veiligheid garandeert’.
Het feit dat wij zo iemand naar Sint-Truiden kunnen halen, bevestigt enkel maar het goede en positieve imago dat de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken opgebouwd heeft.

 

 

De politiezone Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken was pionier met aandacht voor het  dierenwelzijn en voor de oprichting van de dierenpolitie.
Wij laten dit gegeven niet los en daarom handelt onze quiz in deze politiekrant rond dit thema (zie pagina 10).
Veel succes!

 

 

Speciaal voor kinderen zit er in het midden van deze politiekrant een uitneembaar politiespel. Tip: kleef het spel op een stuk karton of laat het plastificeren. Zo gaat het jaren mee.

 

 

Tot slot willen wij nog uw aandacht vragen voor ons OPENDEURWEEKEND dat traditioneel plaatsvindt tijdens het laatste weekend van juni namelijk op zaterdag 26 en zondag 27 juni 2010, samenvallend met het grootste kinderfestival in Vlaanderen ‘Joy-Joy’ (zie pagina 5).
Kom zeker ons OPEN politiehuis bezoeken.

 

 

Veel leesgenot en een prettig verlof!

 

 

Philip Pirard
korpschef 

Ludwig Vandenhove
burgemeester stad Sint-Truiden