Poëziedag

Vandaag, dinsdag 21 maart 2017, is het poëziedag.

"Naar aanleiding van deze poëziedag heeft Sint-Truidens dichter Herman Rohaert een interview in De Week (editie Sint-Truiden - Tienen) van woensdag 15 maart 2017 tot en met dinsdag 21 maart 2017 (p. 3).  Hij gaat hier onder andere in op heel wat kunst en poëzieprojecten die ik samen met hem opgezet heb in mijn 18 jaar als burgemeester van Sint-Truiden", zegt gedeputeerde Ludwig Vandenhove. 

"Dat doet natuurlijk plezier. Zo hoort u het eens van een ander.

Het huidige stadsbestuur heeft hier tot nu toe weinig of niets rond ondernomen.
Tijdens de laatste gemeenteraad van maandag 20 februari 2017 is er een 'organiek reglement van de adviescommissie beeldende kunsten goedgekeurd', die de stad op dat vlak moet adviseren.
Ik ben benieuwd.

Met ideeën van anderen gaan lopen, blijft deze CD&V-Open Vld-meerderheid doen.
Op vrijdag 19 augustus 2016 schreef ik letterlijk op mijn website ‘Waarom niet een commissie samenstellen met personen, die met cultuur en kunst bezig zijn en die een bepaald budget ter beschikking stellen samenvallende met de meerjarenbegroting?
Kunst is voor sommige burgers een (goede) investering, waarom zou het dat niet zijn voor een lokale overheid?’ (1)
Duidelijker kan niet." 

Hieronder vindt u het interview met dichter Herman Rohaert.


(1) Poëzie in de openbare ruimte. www.ludwigvandenhove.be, 19-08-2016.

 

Zie ook Nieuw kunstproject in het provinciaal domein Nieuwenhoven van 16-05-2014 en Herdruk poëziebundel ‘Fructuarium’ van dichter Herman Rohaert van 27-12-2012 op deze website.