Paul Butenaerts gevierd bij afscheid!

Op vrijdag 23 maart 2007 nam sp.a-Limburg afscheid van voorzitter Paul Butenaerts, politieke legende binnen de Limburgse socialistische beweging.
Zijn carrière overspant meer dan 40 jaar Limburgse politieke geschiedenis en 4 decennia inzet voor de socialistische beweging.


Burgemeester - senator
Ludwig Vandenhove/> was één van de sprekers.

Paul begon als basismilitant in Beringen waar hij de afdeling Beringen-Centrum uitbouwde. Hij werd al snel gemeenteraadslid en even was hij schepen, maar in Paul Butenaets zat meer. Hij ging aan de slag als adjunct-arrondissementeel secretaris. Als snel nam hij de leiding over van Jef Konings. In 1985 speelde hij het klaar om de federaties Tongeren-Maaseik en Hasselt-Sint-Truiden te laten samenwerken in één provinciale organisatie. Datzelfde jaar zag het Studiecentrum Willy Claes het levenslicht. De studiedienst moest de groeiende groep van gemeentemandatarissen begeleiden en ondersteunen en instaan voor militantenwerking.In 1994 volgde Paul Butenaerts Willy Claes op als voorzitter van SP-Limburg. Paul was het geheime wapen van de opeenvolgende socialistische boegbeelden.

Ludwig Vandenhove/>, burgemeester-senator en eerste directeur van het Studiecentrum Willy Claes, zegt over Paul Butenaerts:
“Paul is mijn politieke vader, samen met Willy Claes. Ja, ik heb twee politieke vaders, één strategische en één politieke. Paul heeft mij heel wat bijgebracht én menselijk én politiek. Menselijk zal ik zijn lessen altijd kunnen blijven gebruiken. Politiek is dat wat anders: zijn politieke lessen zijn minder en minder toepasbaar in het gemediatiseerde politiek bestel.
Ja, Paul, ondanks ons leeftijdsverschil zijn we beiden ‘oud’ in de politiek.”