Opening grensoverschrijdende mountainbikeroute

Op vrijdag 22 december 2017 werd in Maastricht (Lage Kanaaldijk 115) de Sint-Pietersberg-mountainbikeroute (Riemst-Maastricht) officieel geopend.
Gedeputeerde Ludwig Vandenhove (in de plaats van collega Jean-Paul Peuskens) was erbij.

"Limburg is de Vlaamse mountainbikeprovincie bij uitstek met om en bij de 1 500 kilometer aan routes", zegt Ludwig Vandenhove.
"Om het mountainbikenetwerk Euregio in Riemst verder uit te bouwen, is er deze nieuwe route vanuit Vroenhoven en Kanne (Riemst) naar Maastricht en de Sint-Pietersberg.
Sport in het algemeen en mountainbiken in het bijzonder stoppen niet aan de landsgrenzen.

In de OPEN ruimte moeten alle gebruikers zoveel mogelijk samenwerken en begrip voor elkaar hebben.
Dat is hier het geval.

Het schijnt een schitterend, zwaar en technisch parcours te zijn volgens top mountainbiker Bart Brentjes, Olympisch kampioen in Atalanta. 

Spijtig dat de provincies vanaf maandag 1 januari 2018 de bevoegdheid sport niet meer mogen doen en bijgevolg niet meer mogen bezig zijn mountainbiken.
Absurd is vooral dat het onderhoud ervan nu centraal vanuit Vlaanderen gaat gebeuren.

Ik reken nog altijd op voldoende gezond verstand, zodat de wandelwegen, het fietsroutenetwerk, de ruiterpaden en de mountainbikeroutes op dezelfde kwalitatieve manier kunnen blijven opgevolgd worden.

Bedankt en proficiat aan iedereen en aan alle instanties."

Hieronder vindt u de perstekst.Zie onder andere De Sint-Pietersberg-mountainbikeroute: 17 kilometer nieuwe routes in Riemst en Maastricht officieel geopend. www.limburg.be, 22-12-2017.

Zie ook Mountainbikenetwerk Euregio in overstromingszone Bernissem van 03-10-2017,  Mountainbike(MTB-)park be-MINE van 25-04-2017 en Verdere ontwikkeling Kempen~Broek van 28-10-2015.