Opening fietsstraat Peer

Op zaterdag 10 december 2016 werd in Peer de fietsstraat (1) in het centrum (Zuidervest) officieel geopend.

Gedeputeerde Ludwig Vandenhove was erbij in de plaats van gedeputeerde van Mobiliteit Jean-Paul Peuskens (wegens verblijf in de zusterprovincie Guangdong in China) en voerde kort het woord.
Nadien volgde de officiële opening.

Ludwig Vandenhove: "Een heel mooi project, waarbij mobiliteit, duurzaamheid, klimaatneutraliteit en leefbaarheid van het centrum (handel en horeca) aan elkaar gekoppeld zijn.
Dat is de reden waarom wij als provincie Limburg hier heel wat geld voor uitgetrokken hebben
(680 000 euro als bijzonder project en 360 000 euro fietsfondssubsidie (2)).

De kasseistenen in Peer waren typisch voor iedereen, die door Peer reed en nu is er de fietsstraat in de plaats.

Tegelijkertijd liep in het weekend de kerstmarkt in Peer, waar alle aanwezigen iets konden gaan drinken bij wijze van receptie. Wat sp.a-schepen Rudi Vanhees en ik dan ook gedaan hebben."

 

Hieronder vindt u de leidraad die Ludwig Vandenhove gebruikt heeft voor zijn korte toespraak.


 

(1) In fietsstraten mogen de fietsers de ganse breedte van de rijbaan gebruiken voor zover deze slechts opengesteld is in hun rijrichting en de helft van de breedte langs de rechterzijde indien de rijbaan opengesteld is in beide rijrichtingen. Motorvoertuigen hebben toegang tot fietsstraten. Zij mogen de fietsers evenwel niet inhalen. De snelheid mag in een fietsstraat nooit hoger liggen dan 30 kilometer per uur. (Bron: http://wegcode.be/wetteksten/secties/kb/wegcode/1804-art22novies)

(2) http://www.limburg.be/Limburg/bovenlokaalfunctioneelfietsroutenetwerk/Ondersteuning-lokaal-fietsbeleid/Fietsvoorzieningen-binnen-het-fietsfonds.html

 

Zie onder andere Fietsstraat in Peer feestelijk geopend voor het publiek. www.hbvl.be, 10-12-2016. Fietsstraat geopend voor het publiek. www.internetgazet.be/peer, 10-12-2016.

Zie ook Publicatie 'Voluit voor een duurzaam Limburg, inspiratie voor een klimaatneutrale provincie' van 24-09-2014 op deze website.