Opening BioBeleefBoerderij De Alverberg

De afgelopen 2 jaar werd op de bioboerderij De Alverberg  vzw in Kortessem (Opeindestraat 128) gewerkt om er een BioBeleefBoerderij van te maken in het kader van Liaison Entre Actions de Développement de l’Economie Rurale (LEADER (Europees project)).

Op woensdag 23 mei 2018 vond de officiële voorstelling en opening plaats.

"Op de boerderij zijn er kippen, varkens, koeien, schapen en groenten en via zoektochtjes worden (jonge) bezoekers langs alle interessante plaatsen op de Alverberg geleid", zegt gedeputeerde van Leefmilieu en Natuur en voorzitter van de vzw Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren (RLH) Ludwig Vandenhove.
"Ze komen daarbij voorbij de dieren en op het veld en leren onderweg via allerlei doe-dingen, spelletjes en infoborden heel wat bij over de landbouw.
Elke zoektocht behandelt één thema, maar er worden ook steeds kruisverwijzingen gemaakt om te laten zien dat bij (bio)landbouw alles met alles samenhangt.

Behalve een bioboerderij is De Alverberg een resocialisatieproject, waarin mensen werken die elders moeilijker aan de slag kunnen.
Dit woon- en werkhoeveproject richt zich op kansarme jongeren en jongvolwassenen, psychosociaal kwetsbare personen en alternatief gestraften.
Samen met de begeleiders en vrijwilligers werken zij mee aan de uitbouw van het sociaal-ecologische landbouw- en veeteeltbedrijf." 

Hieronder vindt u het persbericht en het artikel dat hierover in Het Belang van Limburg stond op donderdag 24 mei 2018 (p. 26).






 

Zie onder andere Leren over voeding op boerderij voor werkstraffen. Het Nieuwsblad/Regionaal: Limburg, 24-05-2018, p. 6.

Zie ook Landschapskrant Haspengouw en Voeren van 24-05-2018 en Provincie Limburg steunt sociaal project De Alverberg van 31-08-2016 op deze website.

 

Tags: