Onthulling "Boat of Hope"

Sfeerbeelden opening finissage

Op zaterdag 2 augustus 2019 werd het kunstwerk "Boat of Hope" officieel ingehuldigd op het domein ’t Speelhof in Sint-Truiden, Speelhoflaan 5.

Het werk staat op het grasveld tussen de Afspanning en de Schuur. Zo wordt de stad Sint-Truiden weer een kunstwerk op openbaar domein rijker.

"Boat of Hope" is een gezamenlijk kunstwerk van een aantal kinderen van het Federaal Agentschap voor de Opvang van Asielzoekers (Fedasil) in Bevingen (Sint-Truiden) en de vzw Kunst Groen (Frank Delbeke en Raf Roufflaer) en past in het kader van het project Tinteling naar aanleiding van het Trudojaar. Het opzet, waarbij er ook een reeks workshops is doorgegaan voor de kinderen van Fedasil, is financieel mee mogelijk gemaakt door serviceclub Soroptimisten Sint-Truiden het CERA-fonds.

"Het was een prettige sfeer tijdens de officiële onthulling", zegt voorzitter Ludwig Vandenhove van de vzw Kunst Groen. "Er waren ook heel wat ouders en kinderen van het opvangcentrum in Bevingen aanwezig.

Sfeerbeeld opening finissage

Sfeerbeeld opening finissage

Sfeerbeeld opening finissage

Sfeerbeeld opening finissage

Sfeerbeeld opening finissage

 

Foto's hierboven: Ludwig Appeltants

Sfeerfoto's finissage

Compilatiefoto: Jos Herck

Gezien de verkiezingsuitslag van zondag 26 mei 2019 in Vlaanderen, maar ook in Sint-Truiden, is het meer dan ooit noodzakelijk dat er opnieuw meer van dit soort activiteiten opgezet wordt om opvangcentra voor asielzoekers meer verteerbaar te maken voor de lokale bevolking en beter te integreren in de lokale gemeenschap.

Het is aan de federale overheid om hier voldoende middelen voor te voorzien."

Op vrijdag 2 augustus was er de finissage van de tentoonstelling "Japanse impressie" van de vzw Kantelink in de inkomhal van woonzorgcentrum Villa Rosa in Sint-Truiden, Diestersteenweg 61.

Deze tentoonstelling van theehuisjes was eveneens een onderdeel van Tinteling.

  • Zie onder andere ook "Boat of Hope" van vrijdag 2 augustus 2019 op deze website.