Nieuw wandelgebied ‘Verborgen Moois Mariënlof’ ingewandeld

Op vrijdagmiddag 31 augustus 2018 werd het nieuw ‘Verborgen Moois wandelpad Mariënlof’ in Borgloon rond het klooster van Colen ingewandeld door de greenspotters en een aantal parkrangers van de sociale werkplaatsen ‘De Wroeter’ en ‘De Winning’.
De officiële opening is voorzien op zondag 9 september 2018.

De vrijwilligers (de zogeheten greenspotters), die regelmatig de wandelpaden controleren en bepaalde zaken doorgeven aan het personeel van de vzw Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren (vzw RLH), en een aantal parkrangers, die dan de nodige werken uitvoeren, kregen de primeur”, zegt gedeputeerde van Leefmilieu en Natuur en voorzitter vzw RLH Ludwig Vandenhove.

Zowel het werk van de greenspotters, als van de parkrangers is onontbeerlijk voor het onderhoud van de wandelingen.
Zij moeten samenwerken en op elkaar inspelen. Daarom is het goed dat er jaarlijks zulke vrijwilligersbijeenkomst georganiseerd wordt. En mensen blijven onze streek maar aantrekkelijk vinden als ze goed onderhouden is, dat wordt te vaak vergeten.
Een kwalitatief wandelgebied inrichten is één zaak, maar het behouden en onderhouden ervan is nog belangrijker.
In Haspengouw worden om en bij de 400 kilometer wandelpaden gecontroleerd en onderhouden.
Ze trekken jaarlijks om en bij de 400 000 wandelaars aan.

Het laatste jaar zijn er 4 Verborgen Moois wandelgebieden bijgekomen in Haspengouw: Herkebeemden in Wellen, Overbroek in Sint-Truiden, de Fruitvallei in Sint-Truiden en nu Mariënlof in Borgloon. Veel bijkomend werk dus voor de greenspotters en de parkrangers.

Bedankt aan alle vrijwilligers en aan de parkrangers.

 

Zie www.rlh.be en bekijk hier het filmpje op de facebookpagina van vzw Regionaal Landschap Haspengouw & Voeren.

Zie onder andere De Verborgen Moois-wandeling Fruitvallei  van 26-06-2018 en Opening Verborgen Moois wandeling Wellen van 24-04-2018 op deze website.

Tags: