Nieuw kaartspel lokale politie Sint-Truiden - Gingelom Nieuwerkerken!

De 2e editie van het kaartspel van de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken is klaar.
Het werd officieel voorgesteld tijdens de nieuwjaarsreceptie van de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken op vrijdag 29 januari 2010.


De interessante preventietips en weetjes, die op de speelkaarten staan, zijn geïllustreerd met cartoons van de ‘KA3-Club Limburgse Kartoenisten’ Richie Demot, Tony Houbrechts en Dré Mathijs.

In 2006 verscheen, op initiatief van burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove, ter gelegenheid van de inhuldiging van het nieuwe politiegebouw (het politiehuis), de eerste editie van dit uniek gadget, toen nog met alleen cartoons van Dré Mathijs.
Sinds 2005 is Dré Mathijs huiscartoonist van Ludwig Vandenhove.
Op deze website kan u talrijke cartoons van hem vinden. 

Wegens het grote succes was de voorraad uitgeput.

De cartoons, die voor het nieuwe kaartspel gebruikt zijn, worden vanaf vrijdag 29 januari 2010 ook tentoongesteld voor het publiek in het politiehuis.
Ze kunnen dagelijks tussen 08.00 uur en 20.00 uur bezichtigd worden.

“Met dit initiatief slaan we 2 vliegen in één klap: het kaartspel, kan écht gebruikt worden om te ‘kaarten’, maar bevat ook heel wat preventietips.”, aldus Ludwig Vandenhove.
“De bedoeling is ook alle seniorenverenigingen te bezoeken met de wijkinspecteurs en/of de gemeenschapswachten om zoveel mogelijk senioren het kaartspel te overhandigen.
Ik zal hier maximaal, in functie van mijn agenda, proberen bij aanwezig te zijn.”

U kan een exemplaar van het kaartspel aanvragen via communicatie@poltrudo.be.

Zie onder andere ook de teksten ‘Kaartspel en politiegids lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken’ en ‘KA3 Club Limburgse Kartoenisten’ in Sint-Truiden!’ op deze website