Meer politiepatrouilles in de winkelstraten na omschakeling naar de wintertijd!

Eind oktober zijn we overgeschakeld naar de wintertijd. Drie uur werd twee uur. Het wordt nu vroeger donker.
Het is een algemeen gegeven dat mensen zich sneller onveilig voelen in het donker en in de periode van het winteruur tijdens de wintermaanden.

De stad Sint-Truiden en de lokale
politie Sint-Truiden -/> Gingelom - Nieuwerkerken doen dan ook in die periode, sedert enkele jaren, nog meer inspanningen om de veiligheid van de bevolking te waarborgen.

De lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken zet speciaal in de maanden november en december extra interventieploegen in die bij het vallen van de avond in de winkelstraten en in het centrum toezicht houden en patrouilleren. Tevens zal de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken regelmatig met speciaal daartoe opgeleide honden patrouilleren.
Ook de gemeenschapswachten zullen in de wintertijd opvallend hun ronde doen.

De activiteiten rond Sinterklaas, Kerstmis en Nieuwjaar lokken elk jaar weer massa’s mensen naar de winkelstraten. In die maanden stroomt er dan ook veel geld binnen bij de handelaars. Vooral bij het vallen van de avond, tegen de sluitingstijden aan, ligt er het meeste geld in de lades.
De lokale
politie Sint-Truiden -/> Gingelom - Nieuwerkerken en de gemeenschapswachten houden hier in hun werking eveneens rekening mee door extra en gerichte patrouilles.