Marie Claes één dag burgemeester van Sint-Truiden!

Burgemeester-senator
Ludwig Vandenhove/> is de overtuiging toegedaan dat jongeren zo jong mogelijk via allerlei initiatieven met politiek moeten geconfronteerd worden.
Alleen op die manier kan het geloof van de burger in de democratie en politiek opnieuw verhogen.


Eén van de talrijke initiatieven, die Ludwig Vandenhove op dit vlak neemt, is dat hij jongeren, van alle leeftijden, de kans biedt om met hen samen één dag burgemeester te ‘spelen’.

Op vrijdag 11 augustus 2006 was Marie Claes bij hem te gast en vergezelde hem de ganse dag als burgemeester.
In feite ‘speelde’ zij burgemeester.De agenda van Marie Claes was druk bezet: doornemen van de agenda met de secretaresse voor de dag zelf en het dooropvolgende weekend, het doornemen van een aantal brieven en nota’s met medewerkers, bezoek en overleg met de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken en het ondertekenen van een aantal brieven, aanwezig bij het optreden en de diploma-uitreiking van het sportkamp dansen van Sportdienst Sint-Truiden in samenwerking met het Centrum voor Dans en Beweging V.Z.W., bezoek aan het bejaardentehuis Sint-Laurentius in Brustem, bespreking met de verantwoordelijken van het kabinet van de burgemeester over het verloop van de dag en de planning voor de komende week en tenslotte een bezoek met de wijkinspecteur en de jongerenpreventiewerker aan een aantal speelpleintjes in Sint-Truiden om na te gaan of alles er rustig was.

Marie Claes, 12 jaar, vond het een erg boeiende, maar vermoeiende dag en vond het vervelend dat een burgemeester blijkbaar tegen iedereen vriendelijk moet zijn, goeiedag moet zeggen en op elk moment kan aangesproken worden.

Voor Ludwig Vandenhove was het alleszins een aangename dag!

Hieronder vindt u het verslag van de dag van Marie Claes zelf.

Indien er nog kinderen en/of jongeren zijn, die een dag burgemeester met ‘
Ludwig Vandenhove/> willen spelen’, kunnen zij hun interesse kenbaar maken via e-mail aan
burgemeester@sint-truiden.beBeste lezers of lezertjes,

Zoals jullie misschien al gelezen hadden, ben ik vrijdag 11 augustus 2006 met jullie burgemeester
Ludwig Vandenhove/> op stap geweest.
Die vrijdag kon ik dus proeven van het politieke & het burgemeesterleven.

Ik zou er volgend artikel over kunnen schrijven:

Vrijdag 11 augustus 2006, is er zowaar een ware ramp gebeurd. Burgemeester
Ludwig Vandenhove/> liet zich weer eens van zijn sociale kant zien. Hij ging met een jong meisje (12 jaar) op stap. Ze begroetten samen vele mensen. Maar na veel handjes schudden, moest er natuurlijk ook gewerkt worden! Dus de burgemeester zei plechtig: "Marie (zo heette het meisje), nu kan je eens zien hoe ik hier de werknemers onder handen neem, ja zo gaat dat in een burgemeesterleven dus steek er maar iets van op!"
Marie luisterde en ging stilletjes op haar stoel zitten. Maar eens het saaie deel voorbij, begon het leuke deel. In de namiddag zijn Marie en de burgemeester naar de politie geweest en hebben ze onder ander de politiecellen gezien. (DE POLITIE IS JE VRIEND!).
Daarna zijn ze naar de dansschool van Siegfried Cobaro en zijn danseressen (en 1 moedige danser) geweest. DIT WAS EEN FANTASTISCH OPTREDEN! Proficiat aan alle danseressen en de danser! Maar ene Johnny had Marie langs de burgemeester zien zitten en riep haar naar voren. Marie werd de vervangende burgemeester genoemd en mocht de cadeautjes uitdelen aan alle kandidaten. Ook de burgemeester kreeg een opdracht: hij mocht de diploma's uitreiken.
Later gingen ze naar de auto van de burgemeester. Maar ongeluk dat ze hadden! De burgemeester zijn auto stond achter een gesloten poort. Gelukkig kent de burgemeester zo zijn mensen en was dit kleine probleempje snel opgelost. Verder hebben ze nog wat speeltuintjes bezocht en zo eindigde de dag.
Dit was voor Marie en de burgemeester een leerrijke dag!   


Beleefd te Sint-Truiden en geschreven door
Marie Claes/> uit Binkom.