Ludwig Vandenhove spreker tijdens zomeruniversiteit Weerwerk'08!

In het weekend van 6 en 7 september 2008 organiseerde ANIMO, de jongerenbeweging van de SP.a, de zomeruniversiteit Weerwerk’08 in Blankenberge.


Via diverse discussiegroepen werden verschillende standpunten en stellingen ontwikkeld, die uiteindelijk in een ‘Lagerhuisdebat’ naar voor gebracht werden.

Burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove was ‘expert van dienst’ in de werkgroep veiligheid / jeugdcriminaliteit.

“Het is zeer zinvol om samen met jongeren te discussiëren over hoe de SP.a al dan niet haar standpunten rond veiligheid in het algemeen en jeugdcriminaliteit in het bijzonder moet bijsturen. Dit is wat mij betreft trouwens de richting, die we in het algemeen (opnieuw) uitmoeten binnen de SP.a: meer debatteren en discussiëren en meer inhoudelijk werken op alle niveaus. Bovendien vind ik het mijn morele plicht als politicus, met toch al een groot aantal jaren ervaring, om jongeren, die kiezen voor de SP.a, wegwijs te maken in de politiek in het algemeen en de SP.a in het bijzonder.”

Zie ook de aankondigingen en de verslagen van Weerwerk’08 op de website van SP.a Nationaal en ANIMO.