Ludwig Vandenhove in Limburg Vandaag

Limburg Vandaag is een nieuw duidingsprogramma van TV Limburg (TVL) met Luc Moons als presentator.

In de eerste uitzending waren Eric Donckier, chef politieke redactie bij Het Belang van Limburg, en Ludwig Vandenhove, gedeputeerde voor provincie Limburg de gasten.

Limburg Vandaag staat van dinsdag tot en met vrijdag stil bij de brede actualiteit in de provincie Limburg en heeft de ambitie om de waan van de dag te overstijgen in het snelle internettijdperk door nieuwsfeiten te duiden en kritisch te benaderen, studiogasten uit te nodigen en achtergrondreportages te brengen.

Het duidingsprogramma moet uitgroeien tot een magazine op maat voor de kritische Limburger, die graag wil vernemen wat er gebeurt en vooral waarom iets gebeurt in de regio, waar zij of hij leeft.

Limburg Vandaag zal dagelijks, van dinsdag tot en met vrijdag, gemaakt door de journalisten van de TVL Nieuwsredactie en gaat omstreeks 18u45 op antenne, aansluitend op het TVL Nieuws van 18u30.

Het eerste debat handelde over de financiële problemen van de openbare besturen, onder andere van gemeenten/steden en provincie Limburg. De grote angst is dat na het Ford-drama er ook heel wat afdankingen gaan gebeuren bij openbare besturen.

 “Wat mij betreft, ligt het niet zo simpel”, zegt gedeputeerde van personeel Ludwig Vandenhove.

Het wordt tijd dat hier een maatschappelijk debat rond gevoerd wordt.

De burgers klagen maar altijd dat ze te veel belastingen moeten betalen, maar willen ondertussen een steeds betere en goedkopere (gratis?!) dienstverlening. Bovendien zijn er in elke familie wel één of meerdere ambtenaren en ondertussen maar ‘schoppen’ op diezelfde ambtenaren.

In tijden van economische crisis moeten overheden juist extra inspanningen doen qua tewerkstelling naar die doelgroepen, die het steeds moeilijker hebben op de reguliere arbeidsmarkt.”

“Verdere samenwerking tussen gemeenten en steden juich ik toe, verdere fusies vind ik vanuit democratisch standpunt en contact met de burger geen goed idee.”

Bekijk de volledige uitzending ‘Limburg Vandaag: Personeelsbesparingen in Beringen, voorbode in Limburg?’ van 5 februari 2013 op www.tvl.be.

Zie ook ’10.000 ambtenaren meer op vijf jaar’, Het Belang van Limburg, p.1; ‘Alle steden besparen op personeel’, Het Belang van Limburg, 6 februari 2013. p.18.

Zie onder andere “Ludwig Vandenhove te gast in ‘Dossier’ op TV Limburg (TVL)” van 10 april 2012, ‘Dagvaarden is in’ van 28 april 2012 en ‘Verdere fusies van gemeenten?’ van 21 januari 2013 op deze website.

Tags: