Ludwig Vandenhove aanwezig bij comité B Plus Brussel

Op donderdag 29 maart 2012 vond er een heropstartingsavond van B Plus Brussel plaats in brasserie/restaurant ‘VOLLE  GAS’ in Elsene.


Na een korte verwelkoming door
Gilles Vanden Burre/>, voorzitter van het directiecomité van B Plus, werd het woord vooral aan de aanwezigen gegeven.

“Hoewel ikzelf als spreker uitgenodigd was om een korte causerie te houden, vind ik het op zulke ogenblikken beter om naar de aanwezigen te luisteren.
Zeker als dat in een ander gewest en/of een andere gemeenschap is, kan ik hier nog heel wat van opsteken.”, zegt burgemeester
Ludwig Vandenhove/>, tevens voorzitter van B Plus.
Zie de tekst ‘
Ludwig Vandenhove/> voorzitter B Plus’ van 6 augustus 2011 op deze website.

“Telkens als ik als Vlaming in een ander landsgedeelte kom, zoals op woensdag 7 maart 2012 toen ik in Borgworm was naar aanleiding van een bezoek van Koningin Paola en Koning Albert II of op deze vergadering van B Plus in Brussel, merk ik dat Belgen, afhankelijk of ze in Brussel, het Duitstalig landsgedeelte Wallonië of Vlaanderen leven, een enigszins ander denkpatroon hebben.
Dit is niet nieuw, ook al willen ze ons dat doen geloven.
Er zijn altijd al - dat is onderdeel van de geschiedenis van ons land - onderlinge en cultuurverschillen geweest binnen België.
Op zich is dat niet erg, als er maar wederzijds respect voor elkaar is en als dat in een Belgische context kan blijven gebeuren.”
Zie de tekst ‘
Ludwig Vandenhove/> in Borgworm’ van  9 maart 2012 op deze website.

Er werd vooral gepraat over de typische Brusselse situatie, over mogelijke initiatieven waarbij burgers in gemeenten en steden in de verschillende gewesten en gemeenschappen mekaar opnieuw beter zouden leren kennen en leren begrijpen, over de mogelijkheid dat de media opnieuw meer aandacht zouden besteden aan het gebeuren in andere gewesten en/of gemeenschappen (bijvoorbeeld een gemeenschappelijk programma op de Vlaamse Radio en Televsie (VRT) en  Radio Télévision Belge Francophone (RTBF), over een mogelijk cultureel akkoord tussen de Franstalige gemeenschap en Vlaanderen, etc.). Tevens werd er een interessante suggestie gedaan door professor doctor Anne Morelli om een debat en/of informatieavond te organiseren met alle verkozen ‘nieuwe’ Belgische parlementsleden onder de titel ‘Zijn de migranten de laatste echte Belgen?’.

“Het was een interessante avond, die werd afgesloten in een informele sfeer.”, zegt
Ludwig Vandenhove/>.

“Het is hier dat we terug naar toe moeten: in gemeenten en steden zoveel mogelijk afdelingen van B Plus opzetten en/of activiteiten van B Plus organiseren om zo de boodschap bij de gemiddelde Brusselaar, Duitstalige, Waal en Vlaming te brengen.”

Zie ook de tekst ‘
Ludwig Vandenhove/> gastspreker op nieuwjaarsreceptie B Plus Oost-Vlaanderen’ van 27 januari 2012 op deze website.