Ludwig Vandenhove: 6 365 dagen een burgemeester apart!

JA, vandaag ben ik 6 365 dagen ‘burgervader’ van de stad Sint-Truiden.”, aldus Ludwig Vandenhove. “Zo ben ik op Nicolas Delgeur (*) na de langst zetelende burgemeester in de geschiedenis van de stad Sint-Truiden.


6.365 dagen ‘burgervader’ van onze stad Sint-Truiden: het is een hele periode, waarin ik niet stilgezeten heb.

Ik heb Sint-Truiden opnieuw op de kaart gezet en de stad opnieuw de plaats gegeven, die ze verdient.

Dankbaarheid en fierheid overheersen: het is een eer al zo lang burgemeester te mogen zijn van ‘Sint-Truiden, een stad apart’.
Ik ben burgemeester van alle Truienaren.

Burgemeester is de mooiste politieke functie, die er is, maar de moeilijkste.
Mooi, omdat je concreet en snel je plannen gerealiseerd ziet.
Moeilijk, omdat de bevolking verwacht dat je overal bent en dat je op de hoogte bent van de kleinste, soms meest individuele problemen en ze ook oplost.

Om alle realisaties, indrukken, etc. van de voorbije 18 jaar onder woorden te brengen, zou het mij dagen, zelfs weken kosten. Daarom kies ik ervoor om mijn ‘levenswerk’ in beeld uit te drukken.
Via een brochure probeer ik aan de hand van een aantal foto’s een overzicht te geven van hoe de stad veranderd is gedurende mijn burgemeesterschap.
Het is slechts een selectie en biedt geen volledigheid qua beleidsdaden en gerealiseerde projecten.
De brochure wordt in de week van 11 juni 2012 huis-aan-huis in Sint-Truiden bedeeld.

Politiek is, zeker in deze snelle maatschappij waarin we leven, vooruitkijken naar de toekomst, maar soms mag of moet er ook al eens teruggeblikt worden. De burger vergeet immers snel wat er door wie allemaal gerealiseerd is.

Ik wil iedereen bedanken, die mij van kortbij of van veraf gesteund heeft en nog steunt en ik wil na zondag 14 oktober 2012 met veel energie en vele goede ideeën verderwerken als burgemeester.

En wat doe je op zo een historische dag: gewoon burgemeester ‘spelen’!”

(*) Nicolas Delgeur  (°Maastricht 31.05.1791 + Sint-Truiden 21.02.1875)  was de eerste burgemeester van de stad na de onafhankelijkheid in 1830.
Hij was burgemeester in 1830 - 1831 en onafgebroken van 1848 tot 1870, alles samen dus 22 en een half jaar.

Hierover is onder andere op maandag 4 juni 2012 een artikel verschenen op Truineer.be en in Het Belang van Limburg.

Zie onder andere ook de teksten ‘15 jaar ‘burgervader’ van de mooie stad Sint-Truiden!’ van 14 september 2010 en ‘Bedankt!’ van 21 september 2010 op deze website.