Laureaten fotowedstrijd 'Limburgse Natuur' bekend

Op vrijdag 17 november 2017 organiseerde de vzw Foto Renovat Renovisie 2017 in cultuurcentrum De Bogaard in Sint-Truiden (Capucienessenstraat 8).

Bij die gelegenheid werden ook de prijswinnaars bekendgemaakt van de fotowedstrijd 'Limburgse Natuur', die de vzw Foto Renovat opgezet heeft samen met het Provinciaal Natuurcentrum (PNC) en de provincie Limburg.

Ludwig Vandenhove: "Ik heb als burgemeester van Sint-Truiden heel wat gezamenlijke initiatieven genomen met de vzw Foto Renovat. Dat is de reden waarom ik als gedeputeerde eveneens een aantal acties tracht op te zetten met hen, zoals nu weer deze provinciale fotowedstrijd.
Ik wil het bestuur en de diverse vrijwilligers van harte bedanken voor hun inzet en medewerking.
Het is echt een toffe kliek, waar ik liefst 'tussen pot en pint' mee vergader.

De kwaliteit van de hier vandaag gepresenteerde foto's en van de projectie bevestigt mijn stelling: het zijn niet-professionele fotografen, maar qua kwaliteit kunnen ze wedijveren met professionelen. Bovendien is dit nog echte cultuur en het echte verenigingsleven: hoeveel een Japanner ook zou bieden voor de vzw Foto Renovat, voorzitter Achille Duchateau zou ze niet verkopen (zoals Koninklijke Sint-Truidense Voetbalvereniging (KSTVV)). (1)

Ik wil alle deelnemers aan de fotowedstrijd 'Limburgse Natuur' bedanken en de laureaten proficiat wensen.
Wij zullen verder bekijken op welk locaties in Limburg we deze prachtige natuurfoto's nog kunnen tentoonstellen."

 

Hieronder kan u de prijswinnaars vinden.

Mens en Natuur:  1° prijs Jens Desmet
Merkwaardige bomen: 1° prijs Thierry Van Laethem
Landschap: 1°  prijs Ludo Adons
Beste foto van de wedstrijd: Stefan Cruysberghs

 

(1) Kanaries worden Samoerai (1). www.ludwigvandenhove.be, 19-11-2017.

Zie onder andere Prijzen fotowedstrijd uitgereikt tijdens opening Renovisie 17. Het Belang van Limburg, Sint-Truiden, 24-11-2017, p. 3.

Zie ook Fotowedstrijd Limburgse natuur nog tot 15 september 2017 van 18-08-2017 en Fotowedstrijd ‘Limburgse natuur’ van 03-10-2015 op deze website.