Klacht tegen korpschef en burgemeester wegens pesten op het werk ook in hoger beroep ongegrond!

Op maandag 28 augustus 2007 werden hoofdcommissaris-korpschef Philip Pirard en Ludwig Vandenhove, voorzitter van de politiezone Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken en burgemeester van Sint-Truiden door een inspecteur van politie voor de arbeidsrechtbank gedagvaard wegens pesten op het werk.

De betrokken inspecteur van politie vond dat hij gepest werd, omdat hij verschillende functies in het korps diende uit te oefenen sedert de politiehervorming.

 

“Als gevolg van de politiehervorming werden bepaalde reorganisaties binnen het politiekorps uitgevoerd, maar steeds werd/wordt er rekening gehouden met de kwalificaties en de mogelijkheden van de leden van het korps zodat iedereen - volgens ons - op de meest efficiënte wijze kon/kan worden ingezet., zeggen Philip Pirard en Ludwig Vandenhove.

 

 

 

 

 

Alhoewel de arbeidsrechtbank van Hasselt oordeelde dat de klachten van de inspecteur van politie ongegrond waren, ging de politieman in hoger beroep tegen dit vonnis.

 

 

De rechters in hoger beroep hebben het vonnis in eerste aanleg bevestigd in hun arrest van woensdag 23 maart 2011.
Het arbeidshof vond de klachten ongegrond en veroordeelde de politieman tot het betalen van de gerechtskosten ten bedrage van 2.420 EUR.

 

 

“Een korpschef en een burgemeester, die samen gedagvaard worden en gelukkig ‘vrijgesproken’ worden: het is geen alledaagse gebeurtenis.”, besluit Ludwig Vandenhove.

 

Hierover is ook een artikel verschenen in De Standaard, Het Belang van Limburg, Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad van 23 april 2011.