'Kiezen voor Kunst' in Aalst

In het weekend van vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 september 2017 was 'Kiezen voor Kunst' te gast in de gemeentelijke feestzaal in Aalst, Aalst-Dorp 25 (deelgemeente Sint-Truiden).

"De hoeveelste tentoonstelling van 'Kiezen voor Kunst' zou dit zijn, die ik officieel open?", zei oorspronkelijk initiatiefnemer en gedeputeerde Ludwig Vandenhove vrijdagavond.
"Toevallig is hier vandaag nog een deelnemer die al deelgenomen heeft tijdens de eerste editie in het seizoen 1984-1985 in Sint-Lambrechts-Herk (deelgemeente Hasselt).
Dat is het beste bewijs dat 'Kiezen voor Kunst' nog altijd een ijzersterke formule is.
Nieuwe deelnemers en 'anciens', we merken dat bij elke lokale tentoonstelling.

Curieus is misschien de enige vereniging die via 'Kiezen voor Kunst' niet-professionele kunstenaars de kans blijft geven om laagdrempelig en gratis met hun werken naar buiten te treden. Waarom gebeurt dit bijvoorbeeld niet in bepaalde leegstaande winkels in centra, zoals in Sint-Truiden, bij wijze van pop-up.
Waarom nemen gemeenten en steden en academies ter zake geen initiatieven?"

De eindtentoonstelling van ‘Kiezen voor Kunst’ zal plaatsvinden in de pyramidekerk in de Duifhuisstraat (kruispunt met de Zepperenweg) van vrijdag 6 tot en met zondag 8 oktober 2017.

De professionele jury verkoos:
1.Spiegelfotografie, Guy Jassin
2.Zijdehoen, Stefanie Vandonck

De publieksjury verkoos via ‘Bod op Kunstwerk’:
1.Power, Louisa Clemens
2.Waardevolle vriende, Stefanie Vandonck
3.Struisvogel, Lieve Veugelen

Deze vijf werken gaan voor Aalst naar de eindtentoonstelling.

 

Zie ook Kiezen voor Kunst van 06-09-2017 op deze website.

Foto's: Marleen Thijs