Kerstmaaltijd voor kansarmen in restaurant 'Le Greco'!

Op donderdag 28 december 2006 hebben een 100-tal mensen, die het minder goed hebben in onze samenleving, genoten van een lekkere maaltijd in het Grieks restaurant ‘Le Greco’.
Het was een initiatief van uitbater Marc Vanhoegaerden.


Enkele maanden geleden kwam de heer Marc Vanhoegaerden met dit idee terecht bij burgemeester
Ludwig Vandenhove/>, die onmiddellijk bereid was hier zijn medewerking aan te verlenen.
In samenspraak met de heer Marcel Sneyers, voorzitter van het Sint-Vincentiusgenootschap, waar het stadsbestuur van Sint-Truiden een structureel goede samenwerking mee heeft, werden discreet een 100-tal mensen geselecteerd voor deze maaltijd.


Ondanks het feit dat wij in Vlaanderen op één van de beste en rijkste plaatsen van de wereld leven (zonder het vaak te beseffen!), is er ook bij ons een toenemende groep, die op en/onder de armoedegrens leeft. Met een beetje herverdeling zou dit probleem kunnen aangepakt worden.

Het is daarom goed dat dit soort initiatieven gebeurt.
Onder andere ook de Koepel van de Christelijke Werknemersorganisaties (ACW) heeft voor de derde keer op rij zulk initiatief genomen en eerder waren er bijvoorbeeld eveneens al organisaties in die zin door de verenigde serviceclubs van Sint-Truiden en door de hotelschool ‘Terbiest’ op initiatief van burgemeester
Ludwig Vandenhove/> met medewerking van diezelfde serviceclubs. Deze activiteit zal trouwens in het voorjaar herhaald worden.

Ludwig Vandenhove/>: "Ik blijf dromen van één groot initiatief op kerstavond voor alle kansarmen, zoals bijvoorbeeld in Oostende, waaraan diverse horeca- en andere zaken, serviceclubs, sociale organisaties, etc. hun medewerking verlenen."

Bedankt en proficiat aan Marc en heel zijn team. Hopelijk volgen veel horecazaken zijn voorbeeld!