Katholieke Landelijke Jeugd (KLJ)-Zepperen krijgt nieuwe lokalen!

Sinds de verhuis van de vrije basisschool in Zepperen van de Eynestraat naar de Kasteelstraat (‘t Blavierke) liggen deze gebouwen leeg.

 

 

Vermits KLJ-Zepperen - die nu gehuisvest is in het oud gemeentehuis in Zepperen en opslagruimte heeft in de oude voetbalkantine van VK Zepperen -  kampt met plaatsgebrek, heeft het college van burgemeester en schepenen beslist om deze vroegere schoolgebouwen toe te wijzen aan deze jeugdvereniging.
Hiermee wordt een structurele oplossing geboden voor KLJ-Zepperen, die een zeer actieve en succesvolle werking heeft.

 

 

 

Momenteel wordt door de stedelijke jeugddienst Sint-Truiden, samen met de verantwoordelijken van KLJ-Zepperen, alles praktisch uitgewerkt.
Binnen één, maximaal twee maanden, is de verhuis een feit.

 

 

Deze vroegere school biedt de ideale gelegenheid voor een jeugdvereniging om er gehuisvest te worden en om de kinderen en jongeren het nodige speelplezier te garanderen.
 

 

 

 

Met deze beslissing is ook ineens het probleem opgelost van de wielerclub ‘Het Gouden Wiel Zepperen’, die deze lokalen altijd gebruikt voor de bekende wielerwedstrijd ’Brussel-Zepperen’, ‘Tienen - Zepperen’ en voor de afwachtingswedstrijden.

 

 

De speelpleinwerking van de stad Sint-Truiden in de maanden juli en augustus zal daar eveneens plaatsvinden.

 

 

“Opnieuw een bewijs dat voor ons de deelgemeenten even belangrijk zijn dan het centrum.”, besluiten schepen van jeugd
Els Sneijers en burgemeester Ludwig Vandenhove.

 

 

 

Hierover is een item verschenen op Limburg.actueel van 7 januari 2011, in Het Belang van Limburg van 8 januari 2011, in De Weekkrant van 12 januari 2011, in Het Laatste Nieuws van 14 januari 2011 en in de Passe-Partout editie Sint-Truiden van 19 januari 2011.