Katarakt is goed voor heel Haspengouw!

Een aantal berichten in de media van collega-burgemeester Gerard Kindermans, dat Heers te weinig aan bod zou komen in heel de promotie rond Katarakt, heeft voor de nodige commotie gezorgd in Haspengouw en zelfs daarbuiten.

“Er is nochtans geen enkele reden tot onenigheid over Katarakt”, aldus burgemeester van Sint-Truiden en federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

 

“Uiteraard begrijp ik de reactie van Heers, maar de bedoeling van de Katarakt-hype moet precies zijn om zoveel mogelijk mensen nu, maar ook permanent naar Haspengouw te brengen.
Als ze eens hier zijn, zullen ze de verschillende gemeenten en steden in Haspengouw wel aandoen.”

 

 

 

 

Met deze boodschap heeft burgemeester Ludwig Vandenhove zijn collega’s Eric Awouters van Borgloon en Gerald Kindermans van Heers uitgenodigd voor een gesprek op vrijdag 7 maart 2008.
De bedoeling is om op korte termijn dit gesprek over te doen met een aantal andere betrokken gemeentebesturen in Haspengouw, die ongetwijfeld ook van de Katarakt-hype zullen profiteren.

 

 

“Wij moeten samenwerken om zoveel mogelijk toeristen naar ons mooie Haspengouw te trekken”, aldus Ludwig Vandenhove.
"Dit is in de voorbije jaren gebeurd, moet nu ook gebeuren als gevolg van het succes van deze Katarakt-serie, en zou vooral naar de toekomst toe moeten blijven gebeuren, zodanig dat we maximaal kunnen blijven profiteren van de bijkomende bekendheid, die onze streek nu, dankzij deze serie krijgt.

En hierin moeten we groot zijn: als Haspengouw gezamenlijk promotie maken en dan komen de mensen automatisch naar onze steden en gemeenten.
Het is logisch, en zo werkt het ook in andere regio’s, dat mensen altijd naar de meest bekende plaats komen, in dit geval Sint-Truiden.
Dit sluit echter niet uit dat ze andere steden en gemeenten aan doen.

Dat is de houding, die we in dit dossier moeten aannemen.

 

 

In die context is het bovenvermelde gesprek dan ook verlopen.

 

 

Er is afgesproken om op korte termijn rond heel het Katarakt-gegeven nog meer en beter samen te werken, maar ook te kijken hoe naar de toekomst op toeristisch vlak, maar ook op andere vlakken, nog meer kan samengewerkt worden.

 

 

Formele samenwerkingsverbanden, zoals in het verleden Streekplatform Haspengouw of de huidige burgemeesterstafel in de schoot van de Erkende Regionale Samenwerkingsverbanden (ERSV), zijn natuurlijk goed, maar het is veel beter dat steden en gemeenten, burgemeesters, betrokken schepenen per beleidsdomein, etc. mekaar zien rond concrete dossiers.
Dit is in het verleden altijd zo gebeurd in Haspengouw en zal naar de toekomst toe ook blijven gebeuren.

 

 

Haspengouw was al een sterk merk, is dat nu nog meer dankzij de Katarakt-serie en het is aan de diverse steden en gemeenten om dit samen uit te spelen in het belang van de hele streek en vooral van de hele bevolking.
Samenwerken is de boodschap”, besluit Ludwig Vandenhove!