K. Beringen FC- K.STVV: pure nostalgie

Ludwig, Eddy El Herbouti, Eddy (Bink) Kellens en de STVV-iconen

Koninklijke Beringen Football Club bestaat 95 jaar.

Een reden voor een aantal enthousiastelingen om hier rond een aantal evenementen te organiseren, waaronder op zaterdag 6 juli 2019 een voetbalwedstrijd tussen Oude Gloriën van K.Beringen FC en Koninklijke Sint-Truidense Voetbal Vereniging (KSTVV) in het historische Mijnstadion, Stadionlaan 1a. Erfgoed!.

"Pure nostalgie, maar plezant om erbij te zijn", zegt Vlaams parlementslid Ludwig Vandenhove.

"Vele aanwezige spelers van K. Beringen FC herkende ik nog uit mijn jeugdjaren (uit de krant, via de televisie of via prentjes) en de spelers van KSTVV kende ik persoonlijk vanuit mijn periode als burgemeester van Sint-Truiden. Bovendien had ik mijn goede kameraad Serge Daniëls uit Beringen, die mij ook weer goed geholpen heeft tijdens de laatste verkiezingscampagne van zondag 26 mei 2019, toegezegd dat ik er zou zijn.

Ik heb samen met KSTVV-icoon Guy Mangelschots de aftrap gegeven.

Het was een gezellige namiddag met de kameraden Eddy El Herbouti en Eddy Kellens.

Oud-KSTVV voetballer Peter Voets zei terecht na afloop van de wedstrijd dat hij verwachtte dat het huidige (Japanse) bestuur van KSTVV ook wat meer zou doen om de oud-spelers regelmatig eens samen te brengen.

Het zou goed zijn voor de ziel van KSTVV zeker nu de club in Japanse handen is. Zo dreigt de authenticiteit immers totaal verloren te gaan."

compilatiefoto

www.internetgazetberingen.be

Foto's: Eddy Kellens en Eddy El Herbouti