"Ja, er moet een nieuwe sporthal komen."

Dat zegt burgemeester
Ludwig Vandenhove/>.


De sp.a  heeft in de loop van januari 2012 over gans Sint-Truiden een folder bedeeld, waarin nog eens duidelijk met alle argumenten pro en contra wordt aangegeven dat zij voorstander zijn om een nieuwe sporthal te bouwen samen met een school in plaats van de huidige plannen van CD&V en Open VLD (via het Autonoom Gemeentebedrijf Sint-Truiden - AGOST) op de veemarkt.
De folder was opgesteld als nieuwjaarsbrief aan de bevolking.

Via www.sporthal.filipmoers.be konden alle Truienaren hun stem laten horen.
Inspraak van de bevolking blijft belangrijk voor de sp.a.

“In ons programma voor de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 8 oktober 2006 stond duidelijk dat er deze legislatuur nood was aan een nieuwe sporthal.”, aldus
Ludwig Vandenhove/>.

“Het is ook precies de sp.a, die ervoor gezorgd heeft dat de sportbeoefenaars en -clubs hun sport betaalbaar en goedkoop konden blijven uitoefenen door akkoorden te maken voor het huren van de sporthallen in het asielcentrum van Bevingen (Fedasil) en in de Jodenstraat. Zo is er ook veel belastingsgeld uitgespaard, want er moest niet onmiddellijk een nieuwe sporthal gebouwd worden.”

Het verwijt van CD&V en Open VLD dat voormalig sp.a-schepen van sport Johnny Vangrieken niets ondernomen heeft in het dossier van de sporthal is dan ook totaal onterecht.

463 inwoners hebben hun keuze laten weten op de website: www.sporthal.filipmoers.be.
157 inwoners, die niet beschikken over internet, hebben hun keuze aangeduid op de folder.
Van de in totaal 620 uitgebrachte stemmen heeft een duidelijke meerderheid (81%) gekozen voor de locatie aan de Tuinbouwschool.
Slechts 19% is van oordeel dat de Veemarkt de gepaste inplanting zou zijn.

Nog maar eens een bewijs dat wij als sp.a de stad willen besturen via betaalbare, realistische projecten. Trouwens, zijn het niet precies CD&V en Open VLD, die altijd beweren dat er teveel geld naar sport gaat in Sint-Truiden?”.
Zie de tekst ‘Truienaar slachtoffer van politieke afrekening!’ van 3 en 9 april 2010 op deze website. 

Zie onder andere de teksten ‘SPOTS november 2011 in/> de brievenbus!’ van 2 november 2011 en ‘Sp.a wil realistische plannen voor een nieuwe sporthal!’ van 4 november 2011 en de cartoon ‘Ja, er moet een nieuwe sporthal komen!” van 2 januari 2012 op deze website.

Hierover is onder andere een artikel verschenen in Het Laatste Nieuws van donderdag 2 februari 2012 en in Het Belang van Limburg van zaterdag 11 februari 2012.