Hondenweides dragen bij aan welzijn van hond én eigenaar

Dat blijkt uit het eindwerk van bachelor Lize Vanhengel in de richting Agro- en Biotechnologie Groenmanagement aan de PXL-Hogeschool.

De resultaten werden voorgesteld tijdens een persconferentie op donderdag 6 juli 2017 aan de hondenweide van het provinciaal domein Nieuwenhoven in Sint-Truiden. 

"Puik werk van Lize", zegt gedeputeerde van Dierenwelzijn Ludwig Vandenhove.
"Een hondenweide is goed, maar ze voldoet best aan een aantal kwalitatieve vereisten.

Wij geven als provincie Limburg het goede voorbeeld met een infopaneel aan de hondenspeelweide in het domein Nieuwenhoven, waar gebruikers 10 regels kunnen vinden om het voor iedereen veilig en leuk te houden. Bovendien zullen we de Limburgse gemeenten informeren over eenvoudige regels, die lokaal kunnen toegepast worden."

Hieronder vindt u het persbericht


Zie onder andere Hondeneigenaars hebben nood aan hondenweide. www.tvl.be/nieuws, 06-07-2017. Radio 2 Limburg-middagjournaal, 06-07-2017. Aan het domein van Nieuwenhoven staat een infopaneel met spelregels voor de hondenspeelweide. www.limburgnieuws.be/sttruiden, 06-07-2017. Hondenweides dragen bij tot het welzijn van de hond. Het Belang van Limburg, Het Belang van Sint-Truiden, 14-07-2017, p. 4.

Zie ook Facelift voor hondenweide in domein Nieuwenhoven van 03-12-2016 op deze website.