Het is weer 'grote kermis'!

Tot en met maandag 8 september 2008 is het weer ‘grote kermis’ in Sint-Truiden.
Samen met carnaval blijft het het evenement dat het meeste volk op de been brengt en naar Sint-Truiden trekt, veel meer dan andere activiteiten, die trouwens veel meer geld aan de stad kosten.

Voor de eerste maal werd de augustuskermis geopend met een kunsttentoonstelling rond kermis.
Sedert enkele jaren is het opnieuw traditie geworden dat er naar aanleiding van de ‘grote kermis’ een tentoonstelling plaatsvindt door en met leden van Filokalia.
“Ik had dit al vaak gesuggereerd en voorgesteld”, aldus burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.
Een kunsttentoonstelling bij de kermis over de kermis.
Eindelijk is het zover. Ik ben dan ook een tevreden ‘burgervader’!”.

 

De kermistentoonstelling in ’t Galerietje, Minderbroedersstraat 29, is open voor het publiek tijdens het weekend van 29, 30 en 31 augustus 2008 en het daaropvolgende weekend van 5, 6 en 7 september 2008 en dit telkens van 14.00 uur tot 18.00 uur.

 

 

 

 

“Volgend jaar wil ik nog een stap verdergaan door ook foorreizigers zelf, die de één of andere vorm van kunst beoefenen, mee te laten exposeren.
Het zou een uniek initiatief zijn!”, zegt Ludwig Vandenhove.

 

 

“Zo zie ik de taak van een ‘burgervader’: ideeën lanceren en mensen motiveren om nieuwe dingen te doen, hoe moeilijk dat soms ook is.
Dit is mij al vaak gelukt in mijn bijna veertienjarige carrière als burgemeester, ik ben er zeker van dat dit idee ook zal gerealiseerd worden.
In dezelfde zin denk ik trouwens ook aan een kunsttentoonstelling met eigen werken van marktkramers.”, aldus burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

 

 

Voor deze augustuskermis is er weer een druk programma uitgewerkt, waarvan u hieronder de grote lijnen vindt.
En de foorreizigers, net zoals de marktkramers, weten dat ze in Sint -Truiden welkom zijn!
“Kermis en de zaterdagmarkt doen de stad mee leven. Bovendien zijn foorreizigers en marktkramers middenstanders zoals alle anderen”, aldus Ludwig Vandenhove.
“Daarom heb ik hier, sinds ik burgemeester ben vanaf 1 januari 1995, steeds een beleid rond gevoerd.
Ook in het parlement heb ik ter zake verschillende initiatieven genomen.”

 

 

Kermis Sint-Truiden valt dit jaar nog eens uitzonderlijk samen met het begin van het nieuwe schooljaar op maandag 1 september 2008. Met andere woorden, de dag nadien moeten de kinderen al onmiddellijk aan de slag op school!

 

 

De officiële receptie voor de foorreizigers op donderdagavond 28 augustus 2008 in de Keizerszaal  was voor het stadsbestuur de ideale gelegenheid om foorkramer René Bogaerts, die reeds vanaf 1975 onafgebroken op onze kermis in Sint-Truiden staat, te huldigen.

 

 

 

 

Kermis Sint-Truiden presenteert in 2008 volgend programma

 

 

Vrijdag 29 augustus 2008 om 17.30 uur
Feestelijke opening. Alle deelnemertjes aan Jeugd, Sport en Spel, sport- en voetbalkampen, speelpleinwerking, speelstraten en buitenschoolse kinderopvang ‘Tutti Frutti’ geven het startschot van de augustuskermis.
“Voor de eerste keer sinds ik burgemeester ben, heb ik deze opening moeten missen, omdat ik in Brussel moest aanwezig zijn in de commissie ‘Opvolging van buitenlandse missies’ in mijn functie als voorzitter van de commissie voor de Landsverdediging met betrekking tot de aanwezigheid van Belgische troepen in Afghanistan.

 

 

 

 

 

Woensdag 3 september 2008
Kermisbraderie met waardebonnen voor kermis, winkels open tot 20.00 uur.
Om 22.00 uur spektakelvuurwerk door Vangelabbeek vuurwerkmeesters

 

 

Donderdag 4september 2008 van 14.00 uur tot 17.00 uur
Kermisdag voor personen met een handicap, in samenwerking met de serviceclubs, de Gewestelijke brandweer Sint-Truiden en het Rode Kruis.

 

 

Vrijdag 5 september 2008
Kortingsdag.
Dit is een initiatief van de foorkramers zelf. Iedere foorkramer is immers vrij om zelf te bepalen welke korting zij of hij geeft.

 

 

Maandag 8 september 2008
Euro-dag.
Alle attracties zijn die dag goedkoper: voor attracties met een tarief tot 2,00 EUR betaalt u slechts 1,00 EUR en voor de attracties met een tarief van meer dan 2,00 EUR betaalt u 1,00 EUR minder dan de normale prijs.

 

 

Ludwig Vandenhove: “Ik hoop dat we elkaar mogen ontmoeten op één van de vele activiteiten van de augustuskermis.
Ik betaal dan zeker een goede frisse pint of iets anders.”