Het Beestig Gazetje

Het Beestig Gazetje, het periodiek tijdschrift van de vzw Dierenvrienden Sint-Truiden, bestaat net als de organisatie 10 jaar.
In dit nummer (BG19 - jaargang 10 - uitgave 2) wordt er teruggeblikt op de afgelopen periode.

“Ik kom er verschillende malen in voor en daar ben ik fier op”, zegt gedeputeerde van Dierenwelzijn Ludwig Vandenhove.
Het is het beste bewijs dat ik gedurende mijn lange periode als burgemeester  altijd een heel actief dierenwelzijnsbeleid gevoerd heb, waarin het (nieuwe) dierenasiel een centrale plaats had.

Een actief dierenwelzijnsbeleid maakt de bevolking ook bewust van de problematiek. Ik merk bijvoorbeeld hoe gevoelig de bevolking in onze regio is voor de vele aspecten van dieren. Ze zijn dan ook meer vatbaar voor een visie waarbij de overheid geld uittrekt voor dat beleidsdomein.
Als ik de vergaderingen meemaak in het Maasland, waarmee we vanuit de provincie Limburg nu een intergemeentelijk initiatief proberen op te starten voor een dierenasiel, merk ik heel goed dat verschil.
De gevoeligheid bij de lokale politici is daar veel minder voor de diverse aspecten van dierenwelzijn.
Dierenwelzijn is een beleidsdomein dat, als er aandacht aan besteed wordt, aanleiding geeft tot nieuwe problemen, noden en vragen. En dat is de realiteit. Er zijn immers nog heel wat behoeften.”

Wie lid wil worden van de vzw Dierenvrienden Sint-Truiden en Het Beestig Gazetje wenst te ontvangen of op een andere manier wil sponsoren, kan voor meer info terecht bij de rubriek “Help ons” op ook www.dierenasielsinttruiden.be of een mail sturen naar philip@dierenasielsinttruiden.be.

 

Zie ook Het Beestig Gazetje van 26-08-2014 op deze website.