Gouden kloosterjubileum eerwaarde zuster Romana

Op zondag 20 september 2009 vierde eerwaarde zuster Romana van de zusters ursulinen haar gouden kloosterjubileum.
Zoals altijd was burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove erbij.


“In mijn functie van burgemeester vind ik het niet meer dan normaal om aanwezig te zijn op alle gouden, diamanten, briljanten en/of platina huwelijksverjaardagen. Bovendien heb ik, sedert ik burgemeester ben geworden op 1 januari 1995, ingevoerd dat geestelijken als ze 50 jaar ingetreden zijn of priesters als ze 50 jaar gewijd zijn, een geschenk van de stad krijgen en een persoonlijk bezoek.
In diezelfde context worden ook de vrijgezellen bezocht als ze 68 jaar worden, ervan uitgaande dat de leeftijd waarop ze hadden kunnen trouwen 18 jaar is.

Geestelijken en vrijgezellen betalen ook belastingen in Sint-Truiden. Zij verdienen net zoals echtparen een geschenkje van de stad.
Hoewel het als burgemeester zwaar is om persoonlijk al deze vieringen aan te doen, sta ik erop.
Dit hoort voor mij nu eenmaal bij de functie van burgervader.”.

Op zondag 20 september 2009 was het de beurt aan eerwaarde zuster Romana.
Met het mooie weer in de nadagen van september kon de receptie plaatsvinden in de unieke tuin van het ursulinengebouw dat de stad Sint-Truiden trouwens in erfpacht genomen heeft, zodanig dat het behouden blijft voor de Truienaren.
Naast een kantcentrum en een kantmuseum, in nauwe samenwerking met de vzw Kant in Vlaanderen, is het de bedoeling om er op termijn een aantal stadsdiensten te vestigen, die gelinkt kunnen worden aan een historisch gebouw. Gedacht wordt onder andere aan de cel monumentenzorg en de erfgoedcel.

Eerwaarde zuster Romana, nog vele gelukkige en gezonde jaren!