Gazometersite: megalomaan project

“Dit weekend gaat de Gazometersite aan het station in Sint-Truiden officieel open.
Ik ben akkoord met sp.a-fractieleider Filip Moers dat het over een megalomaan project gaat”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

Het project is nog mee opgestart door mij als burgemeester, maar toen was het een realistisch project.
Wij wilden als sp.a een nieuwe feestzaal in plaats van de oude Stadsfeestzaal Manege in de Rijschoolstraat, een fuifzaal voor de jongeren, een vernieuwde jeugddienst en de uitleendienst. Maar toenmalig schepen Roland Duchâtelet en de CD&V zagen het groots met alle gevolgen vandien.

Er zijn heel wat truken moeten bovengehaald worden om dit project gefinancierd te krijgen, de Sint-Truidense belastingbetaler zal er nog jaren moeten voor opdraaien.
Het zijn financiële constructies die we als overheid - zeker als Socialisten - zouden moeten bestrijden, dus zeker als stad niet gebruiken om financieel het hoofd boven water te houden.

Zijn niet alle kinderen van alle scholen in Sint-Truiden gelijk? Blijkbaar niet voor CD&V en Open Vld.
Waarom hebben wij met CD&V en Open Vld de muziekacademie in de Koning Leopoldlaan 5 tijdens mijn laatste legislatuur gerenoveerd? Om ze nu naar ginder te laten verhuizen, omdat de gebouwen niet gevuld geraken.
Een nieuwe echte Stadsfeestzaal is er dan weer niet bij. En waarom niet? Omdat de zalen van Roland Duchâtelet op Stayen moeten kunnen verhuurd blijven.
Om dan nog niet te spreken over de vele andere plannen die er gecirculeerd hebben rond de Gazometersite.
CD&V en Open Vld kregen het gebouw gewoon niet vol op een normale betaalbare wijze.

Hieronder vindt u het artikel dat hierover verschenen is in Het Laatste Nieuws van vrijdag 9 november 2018 (p. 16).

 

 

Zie ook Gazometersite van 25-11-2017 en Za(a)l(en) gevraagd! van 29-10-2017 op deze website.