FSC, hét keurmerk voor papier en hout

Op dinsdag 26 april 2016 heeft de provincie Limburg een praktische brochure voorgesteld, waarbij de Limburgse gemeentebesturen ondersteund worden om op een verantwoorde en duurzame manier met bossen om te gaan. Bovendien staan er tips in om in het aankoopbeleid zoveel mogelijk gebruik te maken van diensten en producten, die Forest Stewardship Council (FSC) gelabeld zijn.

Deze publicatie past in het beleid van de provincie Limburg naar de gemeenten toe”, zegt gedeputeerde van Leefmilieu en Natuur Ludwig Vandenhove.
“Nadat de Vlaamse regering de gemeentelijke milieuconvenanten heeft afgeschaft en niet meer financiert, hebben gemeenten meer en meer nood aan zulke ondersteuning."

De persvoorstelling vond symbolisch plaats in Rotem (Dilsen-Stokkem), jeugdverblijf Schootshei, Kanaalstraat 6, omdat de stad Dilsen-Stokkem in 2009 als eerste Limburgse gemeente het FSC-label heeft gehaald.

FSC is het meest kwalitatieve label qua hout in de wereld

Hieronder vindt u het voorwoord en de perstekst.





Wie een exemplaar van de brochure wenst, kan een mail sturen naar ilse.vanaelst@limburg.be of ludwig.vandehove@limburg.be.

 

Zie onder andere Radio 2 Limburg-journaal, 26-04-2016.

Zie ook Natuurheld Jeanne Hoogenboom van 15-10-2015 op deze website.