Fietspunt graveert nu ook fietsen!

Om de dienstverlening naar de bevolking toe nog te optimaliseren, wordt vanaf begin mei aan de burgers de mogelijkheid geboden om hun fiets tevens aan het station in het fietspunt van de vzw Basis te laten graveren.


Op maandag 7 mei 2012 werd hiervoor een protocol ondertekend tussen de vzw Basis en de stad Sint-Truiden.

Elke laatste zaterdag van de maand kunnen burgers van 9.00 uur tot 12.00 uur terecht in de preventiewinkel voor het laten graveren van hun fiets.
Tijdens de zomermaanden wordt er door de preventiedienst op verschillende locaties in de politiezone Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken gegraveerd.

Steeds meer mensen geraken overtuigd van het belang van deze preventieve maatregel en laten hun fiets graveren.
Het rijksregisternummer wordt in de fiets gegraveerd. Zo krijgt de fiets een identiteit mee en is hij niet meer zo interessant voor dieven. Bovendien kan de eigenaar van een gevonden fiets zo sneller geïdentificeerd worden.

Steeds meer burgers vinden hun weg naar het Fietspunt voor herstellingen aan hun fiets.
Bezoekers hebben nu ook de mogelijkheid om hun fiets te laten graveren.
Het graveren in het Fietspunt kan elke werkdag van 9.00 uur tot 16.00 uur behalve tijdens de zomermaanden.”, zegt burgemeester Ludwig Vandenhove.

“Burgers, die van maandag 7 tot en met zondag 13 mei 2012 hun fiets laten graveren in het fietspunt, krijgen een reflecterende sleutelhanger.
De Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken stelt deze gadget ter beschikking in het kader van de campagneweek tegen fietsdiefstal.

“Met dit nieuwe initiatief in het kader van de samenwerking tussen het Fietspunt en de stad Sint-Truiden wordt sociale tewerkstelling gekoppeld aan preventie.”, besluit
Ludwig Vandenhove/>.

Hierover is op maandag 7 mei 2012 onder andere een item verschenen in het nieuws van TVLimburg en op woensdag 16 mei 2012 is een artikel verschenen in Passe-Partout, editie Sint-Truiden.

Zie onder andere de teksten ‘Fietsgraveren aan het station was een succes!’ van 23 juni 2007 en ‘Opening fietspunt in Sint-Truiden!’ van 5 mei 2009 op deze website.