Fietshelmenwedstrijd!

Op dinsdag 16 maart 2010 kregen de leerlingen van 2 van de 4 klassen, die hebben deelgenomen aan een affichewedstrijd van de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken en de preventiedienst van de stad Sint-Truiden een fietshelm, geschonken door serviceclub Kiwanis.

Serviceclub Kiwanis draagt verkeersveiligheid hoog in het vaandel en heeft een 100-tal fietshelmen aan de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken geschonken.
Om aanspraak te kunnen maken op de helmen kon elke lagere school van de politiezone zich inschrijven voor een wedstrijd rond verkeersveiligheid.
Het opzet was om met de klas een originele affiche te ontwerpen rond het thema ‘veilig verkeer’.

 

4 klassen schreven zich in: een klas van de Freinetschool ‘Het Wijdeland’ in Brustem, van de Sint-Jan Berchmansschool in Sint-Truiden, van de Gemeenschapsbasisschool ‘de Zonnebloem’ in Wilderen en van de Gemeenschapsbasisschool ‘de Letterboom’ in Nieuwerkerken.
Alle leerlingen, die hebben deelgenomen, krijgen een fietshelm van serviceclub Kiwanis.

 

 

Het 6e leerjaar van Freinetschool ‘Het Wijdeland’ in Brustem maakte de winnende affiche.
Deze affiche zal gebruikt worden bij diverse lokale verkeerscampagnes.

 

 

 

 

 

Verkeersveiligheid is een prioritair aandachtspunt van de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken en van het stadsbestuur van Sint-Truiden.
De veiligheid van de zachte weggebruiker staat hierbij centraal.

 

 

Er worden hierrond heel wat acties georganiseerd. Zo is er bijvoorbeeld ‘de Velodroomweek’, vroeger ‘de week van de zachte weggebruiker’, waarin aan leerlingen, leerkrachten en ouders gevraagd wordt om zoveel mogelijk te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer naar school te gaan.

 

 

Dit jaar is het concept, na overleg met de scholen, gewijzigd.
De leerlingen zullen in kleine groepjes door een verkeersarme wijk op Nieuw Sint-Truiden fietsen.
In deze wijk zal enkel plaatselijk verkeer toegelaten worden en tijdelijk een ‘zone 30’ ingevoerd worden.

 

 

Daarnaast krijgen, voor het 5e opeenvolgende jaar, alle leerlingen van het 6e leerjaar van de politiezone Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken op het einde van het schooljaar een fietsverlichtingsset, omdat zichtbaarheid in het verkeer zeer belangrijk is.

 

 

Burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove was erbij op dinsdag 16 maart 2010 om de eerste fietshelmen uit te reiken.

 

 

 

Hierover is op 23 maart 2010 ook een artikel verschenen in Het Belang van Limburg.