Elke maand het stedelijk informatieblad in de bus!

Elke maand valt het stedelijk informatieblad bij de Truienaars in de bus.
Burgemeester Ludwig Vandenhove schrijft elke maand een voorwoord voor het informatieblad dat u hier kan nalezen.

Opmerkingen zijn steeds welkom op info@sint-truiden.be.

 

 

 

Mocht u geen informatieblad ontvangen hebben, dan kan u dat steeds aanvragen via info@sint-truiden.be.

 

 

 

“Ik wens alle betrokkenen een goede en positieve start van het nieuwe schooljaar 2010-2011!”

 

 

Voorwoord infoblad september 2010
 

 

 

 

Beste Truienaar

 

 

 

De zomer is weer voorbij.
Via talrijke, specifieke activiteiten en evenementen hebben we de stad Sint-Truiden nog meer op de kaart gezet.

 

 

 

Als u dit leest, is het nieuwe schooljaar alweer volop begonnen.
Ik kan alleen maar zeggen aan alle leerkrachten en directies: ik onderschat uw taak zeker niet en heb veel respect voor u om de leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op wat hen te wachten staat in het toekomstig maatschappelijk gebeuren. Want de samenleving evolueert zo snel dat, ondanks het gegeven dat het onderwijs alsmaar meer taken en verantwoordelijkheden krijgt (te veel?), het steeds moeilijker wordt om ‘tegen de stroom’ van de algemene evolutie van de maatschappij en vooral tegen de commercialisering en de mediatisering in te gaan.

 

 

 

Als ‘burgervader’ voel ik mij nauw verwant met de onderwijsmensen: wij investeren geld en andere middelen in de jeugd, maar sommige plotse en vluchtige gebeurtenissen doen vaak al die inspanningen snel in het niets verdwijnen. Wat moet bijvoorbeeld een jongere niet denken van een sportvrouw/ -man, die ineens ‘afhaakt’ om een onduidelijke reden, terwijl diezelfde jongere daar jaren naar opgekeken heeft?
Om dan nog niet te spreken over de éne of andere voetballer, die een zware fysieke fout maakt op een tegenstander, die met sport of voetbal weinig te maken heeft en die hiervoor nauwelijks of niet een straf oploopt. Zo zijn sommige inspanningen van de overheid en het onderwijs een stuk ‘dweilen met de kraan open’. Maar genoeg ‘gepredikt’: ik wens alle betrokkenen een goede start van het schooljaar 2010-2011!

 

 

 

Van de vele initiatieven, die de komende maanden in Sint-Truiden plaatsvinden, kan ik niet anders dan uw bijzondere aandacht vragen voor twee ervan, die inmiddels eigen zijn aan onze stad.

 

 

 

Als monumentenstad bij uitstek nemen we al voor de 22e keer deel aan Open Monumentendag (OMD), die dit jaar draait rond ‘de vier elementen’ aarde, lucht, vuur en water.µ

In Sint-Truiden hebben we uitdrukkelijk voor het thema ‘water’ gekozen (zie pagina’s 2-5).

 

 

 

‘De veisdere ’s ooves leeftig’ is met zijn vijfde editie ook stilaan een traditie aan het worden (zie pagina 21).
We zetten daarmee onze unieke groene vestengordel en het stadspark eenmaal per jaar extra in de kijker. En we mogen daar terecht fier op zijn, want er zijn maar weinig andere steden in Vlaanderen, die zoveel groen hebben in het centrum.

 

 

 

Veel leesgenot!

 

 

 

Ludwig Vandenhove

 

uw burgemeester