Eerste vakantie-evenementen groot succes!

“We hebben de vakantie in Sint-Truiden ingezet met twee succesvolle evenementen met om en bij de 10 000 aanwezigen. Zowel het grootste kinderfestival in Vlaanderen Joy Joy, als de opendeurdag bij de lokale
politie Sint-Truiden -/> Gingelom - Nieuwerkerken trokken in het weekend van 30 juni en 1 juli 2007 heel wat belangstellenden,” zegt burgemeester Ludwig Vandenhove.

Om en bij de 6 000 kinderen hebben tijdens het weekend van 30 juni en 1 juli 2007 genoten van alle mogelijke attracties op de Grote Markt.
Zaterdag waren de kinderen alleen toegelaten, zondag mochten ze vergezeld zijn van (groot)ouders en andere familie.

Joy Joy is maar één van de vele activiteiten, die de stad Sint-Truiden doet naar kinderen en jongeren van verschillende leeftijden toe. “Bovendien voeren wij een horizontaal jeugdbeleid over alle beleidsdomeinen heen,” zegt burgemeester Ludwig Vandenhove. “Wie de jeugd heeft, heeft immers de toekomst!”

Symbolisch voor de grote aandacht voor de jeugd vanwege het beleid is het gegeven dat deze twee dagen van Joy Joy de markt exclusief voor de kinderen is. Zelfs de traditionele zaterdagmarkt moet wijken.

Burgemeester
Ludwig Vandenhove/> opende dit kinderfestival op beide dagen. Zondag deed hij dit zelfs op een hoogte van zowat 40 meter/> in de Sky Watch en liet hij samen met schepen Filip Moers 600 strandballen naar beneden.

Ongeveer 3 500 belangstellenden bezochten het centrale gebouw van de lokale
politie Sint-Truiden -/> Gingelom - Nieuwerkerken in het Sluisbergcomplex.
Zij konden er kennismaken met de politiewerking in al zijn facetten.
Deze tweede opendeurdag op rij past perfect in de OPEN communicatie, die de politiezone Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken voert.
De bedoeling is en blijft de drempel voor de bevolking zo laag mogelijk te maken!