Eerste koers van het nieuwe wielerseizoen: Ludwig Vandenhove was er (weer)!

Traditioneel vindt sinds het verdwijnen van de ‘Ronde van Limburg’ in 1995 de eerste koers (koersen!) in Sint-Truiden plaats in Brustem, georganiseerd door de Koninklijke Wielerclub ‘Sport en Steun’ Brustem en 'De Sportvrienden' Sint-Truiden.
Het gaat in feite om een drieluik: nieuwelingen, juniores en elite (zonder contract) en beloften.

“Het is de eerste wielerwedstrijd in een lange reeks in de diverse deelgemeenten en wijken in Sint-Truiden. Wij hebben namelijk niet minder dan 7 wielerclubs op ons grondgebied.”, aldus burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger
Ludwig Vandenhove.

“Ik probeer telkens één keer per jaar aanwezig te zijn bij de organisatie(s) van elke club (sommige wielerclubs richten verschillende wedstrijden in).”

 

 

 

 

 

“Ik ben hier bijzonder blij mee, want zulke plaatselijke wielerwedstrijden betekenen voor mij ook een stuk buurt- en dorpsleven dat in stand gehouden wordt.
Ondanks de steeds hogere eisen (financieel, qua veiligheid, etc.), waaraan deze organisaties en verenigingen moeten voldoen, blijft deze traditie (voorlopig) overeind. Als burgemeester, en met mij schepen van sport Johnny Vangrieken, doen we er dan ook alles aan om deze verenigingen maximaal te ondersteunen.”

 

 

 

 

Zie onder andere de tekst Passie, Italië en wielrennen’ en de cartoon 'De Eneco-Tour voor de tweede keer in Sint-Truiden!' op deze website.