Diploma-uitreiking bij de Babbelbende

Op dinsdag 30 augustus 2011 werd het slotmoment van de Babbelbende gehouden in de lokalen van het Centrum voor Basiseducatie Open School Limburg-Zuid in de Ursulinenstraat te Sint-Truiden.

De Babbelbende brengt jongeren samen, die nog niet (voldoende) vertrouwd zijn met de Nederlandse taal.
De jongeren krijgen er de kans om hun Nederlands wat bij te schaven, maar vooral om de kennis, die ze reeds opdeden, te onderhouden tijdens de grote schoolvakantie.

 

De Babbelbende werd tijdens de vakantiemaanden juli en augustus voor de 2e keer georganiseerd door de dienst flankerend onderwijs, de lokale integratiedienst en de welzijnsdienst van de stad Sint-Truiden in de lokalen van de Academie Haspengouw [Podium] en in het Centrum voor Basiseducatie Open School Limburg-Zuid.
De Babbelbende kwam in juli en augustus in totaal 9 namiddagen samen voor leuke TAAL- activiteiten.
Vorig jaar gebeurde de begeleiding door vrijwilligers en jobstudenten, maar dit jaar nam de Groep Intro deze taak op zich.
De jongeren (tussen 12 jaar en 18 jaar) werden gemotiveerd om deel te nemen door het Federaal agentschap voor de opvang van asielzoekers (Fedasil), Gastvrij Sint-Truiden (Masala) en de vervolgschool coach, die de overstap van het Onthaalonderwijs voor anderstalige nieuwkomers (OKAN) naar het reguliere onderwijs begeleidt.

 

 

 

 

 

“We streven naar een gevarieerd aanbod aan taal- én spelactiviteiten om de kennis van het Nederlands te verhogen bij deze anderstalige jongeren. We proberen hen op die manier ook een grotere kans tot integratie te bieden.”, zegt
Ludwig Vandenhove.

 

 

Op donderdag 30 augustus 2011 was er ‘de diploma-uitreiking’ in aanwezigheid van burgemeester Ludwig Vandenhove.

 

 

Hierover is onder andere een artikel verschenen op de in Het Nieuwsblad op donderdag 25 augustus 2011 en in De Weekkrant en de Passe-Partout van woensdag 7 september 2011.

 

 

 

 

Zie ook de teksten ‘Babbelbende smaakt naar meer!’ van 1 september 2010 en ‘De Babbelladder’ van 16 juli 2011 op deze website.