Dierenwelzijn geldt ook voor konijnen

Dat zei Vlaams parlementslid Ludwig Vandenhove in de Commissie voor Brussel en de Vlaams Rand en Dierenwelzijn op woensdag 5 februari 2020.

Naar aanleiding van een filmpje van het Vlaams Centrum voor Agro- en visserijmarketing (VLAM) voor de promotie van konijnenvlees is er -terecht- heel wat commotie ontstaan rond de (slechte?) toestand waarin konijnen vaak gekweekt worden.
Ludwig Vandenhove stelde hierover, samen met een aantal collega's, een vraag aan bevoegd minister Ben Weyts. 

"Dieren moeten altijd gehuisvest worden in diervriendelijke omstandigheden, ook dieren bestemd voor consumptie", zegt Vlaams parlementslid Ludwig Vandenhove.
"Dat is en blijft mijn uitgangspunt."

"In feite zouden de ministers van Dierenwelzijn en Landbouw hierover samen goede afspraken moeten maken met de betrokken sectoren. Maar dan moeten er ook de nodige controles en handhaving gebeuren en moet er opgetreden worden tegen overtreders. Die principes gelden trouwens voor alle dieren bestemd voor consumptie."

De vraag, het antwoord en het verloop van het debat kan u vinden op  www.vlaamsparlement.be, Commissie voor Brussel en de Vlaamse rand en Dierenwelzijn.

  • Foto: pxhere.com.