Contract sporthal Jodenstraat verlengd!

Het contract van GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap met de stad Sint-Truiden in verband met de huur van de sporthal in de Jodenstraat is met 3 jaar verlengd.
De huurperiode loopt nu tot en met 31 december 2015, voorheen maar tot en met 31 december 2012.

 

“Dit is goed nieuws voor de sportclubs in het algemeen en voor zij, die hun sporttak beoefenen in de sporthal in de Jodenstraat, in het bijzonder.”, zeggen sportschepen Bert Breesch en burgemeester Ludwig Vandenhove.

 

 

 

Dit neemt niet weg dat wij als sp.a blijven aandringen op de bouw van een nieuwe sporthal - hier is duidelijk behoefte aan - door de stad zelf en niet door het Autonoom Gemeentebedrijf Sint-Truiden (AGOST), zoals CD&V en Open VLD nu beslist hebben tegen de sp.a in.
Dit is een taak van de stad. Bovendien neemt AGOST veel te veel hooi op de vork: welk van al hun aangekondigde projecten zijn al gestart, laat staan gerealiseerd?

 

 

 

 

 

Als sp.a blijven wij achter de idee staan om voor een nieuwe sporthal samen te werken met de onderwijsnetten. Zo wordt een sporthal optimaal gebruikt: tijdens de dag door leerlingen, s’ avonds door sportende burgers.
Het is een win-winsituatie voor de scholen en voor de burger (de belastingsbetaler!).”, zegt
Bert Breesch.

Hierover is een artikel verschenen in Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws van 6 juli 2011 en in Het Belang van Limburg van 8 juli 2011.

 

 

Zie onder andere de teksten ‘Sp.a wil het gevoerde sportbeleid (‘sport in de breedte’) verderzetten!’ van 10 december 2008, ‘Politieke spelletjes in plaats van aandacht voor de sport!’ van 12 februari 2011, ‘Sp.a wil het gevoerde sportbeleid verder zetten!’ van 28 oktober 2009 en ‘Renovatie sporthal Jodenstraat!’ van 18 april 2009 op deze website.