Cartoon: Wees verstandig...neem een taxi!

Sinds januari 2005 kan u op deze website regelmatig een cartoon vinden, die gebaseerd is op een actuele politieke of maatschappelijke gebeurtenis, waarbij Ludwig Vandenhove zelf betrokken is en/of waarover hij zijn mening geeft.
Cartoonist Dré Mathijs laat zijn verbeelding de vrije loop en zorgt ervoor dat de gebeurtenis wat meer in het oog springt.

Wees verstandig…neem een taxi!

 

 

 

Het is een actie van de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken voor de eindejaars- en nieuwjaarsperiode.

 

 

“Met de verhoogde alcohol- en drugscontroles in deze periode van het jaar willen wij het taxigebruik promoten.”, zegt burgemeester en voorzitter van de politiezone Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken Ludwig Vandenhove.

 

 

“Als stadsbestuur van Sint-Truiden en als lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken hebben wij een goede samenwerking met de taxisector. Zo is het aantal parkeerplaatsen voor taxi’s uitgebreid naar 7 (3 aan het station en 4 in de Koningin Astridstraat) en is er nu deze actie.
Een taxi nemen, lijkt misschien duur, maar dit is helemaal niet zo, omdat u betaalt per kilometer en per rit, ongeacht het aantal passagiers, zodat de kosten verdeeld kunnen worden.”

 

 

 

 

 

Om het gebruik van de taxi te promoten, is in de laatste politiekrant een uitneembaar visitekaartje gepubliceerd (bijvoorbeeld om in de portefeuille bij te houden) met de telefoonnummers van alle in de politiezone gevestigde taxibedrijven op.
Zie de website www.politie-sint-truiden.be.

 

 

“Dit visitekaartje zal in de loop van het jaar nog via andere kanalen verspreid worden, want hoewel we nu deze actie extra in de kijker willen plaatsen, zullen we ze permanent herhalen.”, zegt Ludwig Vandenhove.

 

 

Net zoals een chauffeur, die bij een alcohol- of drugcontrole negatief test, zal ook elke gebruiker van een taxi in de politiezone Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken, die haar/zijn auto laat staan in het kader van de BOB- en/of Safe-Limburg (Slim)-campagne een BOB-sleutelhanger krijgen.

 

 

Zie onder andere ook de tekst ‘Politiekrant december is klaar!’ van 27 november 2010 op deze website.

Tags: