Cartoon: mijn dierentuin!

Sinds januari 2005 kan u op deze website wekelijks een cartoon vinden die gebaseerd is op een actuele politieke of maatschappelijke gebeurtenis, waarbij
Ludwig Vandenhove/> zelf betrokken is en/of waarover hij zijn mening geeft.
Cartoonist Dré Mathijs laat elke week zijn verbeelding de vrije loop en zorgt ervoor dat de gebeurtenis van die week wat meer in het oog springt.


De cartoons van 2005, 2006 en 2007 werden telkens tentoongesteld. In 2005 en 2006 werd er zelfs een cartoonboek gedrukt.
Wil je nog een exemplaar van het eerste cartoonboek ‘Een jaar Ludwig ludiek’ of van het tweede cartoonboek ‘Twee jaar Ludwig ludiek’ ontvangen, stuur dan een e-mail met je adres naar burgemeester@sint-truiden.be en je krijgt zo snel mogelijk een exemplaar toegestuurd (zolang de voorraad strekt).
Mijn dierentuin!

Mensen (gewone burgers, maar ook en misschien vooral diegenen, waarmee ik in alle mogelijke situaties moet samenwerken en/of mee geconfronteerd wordt!), nemen steeds minder hun verantwoordelijkheid op. Dit hangt onder andere samen met onze steeds meer geïndividualiseerde maatschappij.

Het is toch zo gemakkelijk om steeds de schuld aan anderen te geven en zelden of nooit in eigen boezem te kijken.

En zo komt het dat ik, die mij altijd snel (mee) verantwoordelijk voel en/of snel dingen naar mij toetrek (of aantrek!) vaak de aap op mijn schouder gezet krijg.
Ik kan er in mijn politieke carrière al bijna een hele dierentuin mee vullen!

En als ik soms eens blijf 'hangen' op mijn leeftijd is mijn hoofd 's anderendaags ook als een dierentuin, maar dat is een ander verhaal!

 

 

 

 

Tags: