Cartoon: The largest flaming image in the World!

Sinds januari 2005 kan u op deze website wekelijks een cartoon vinden die gebaseerd is op een actuele politieke of maatschappelijke gebeurtenis, waarbij
Ludwig Vandenhove zelf betrokken is en/of waarover hij zijn mening geeft.

Cartoonist Dré Mathijs laat elke week zijn verbeelding de vrije loop en zorgt ervoor dat de gebeurtenis van die week wat meer in het oog springt.

 

De cartoons van 2005, 2006 en 2007 werden telkens tentoongesteld. In 2005 en 2006 werd er zelfs een cartoonboek gedrukt.
Wil je nog een exemplaar van het eerste cartoonboek ‘Een jaar Ludwig ludiek’ of van het tweede cartoonboek ‘Twee jaar Ludwig ludiek’ ontvangen, stuur dan een e-mail met je adres naar burgemeester@sint-truiden.be en je krijgt zo snel mogelijk een exemplaar toegestuurd (zolang de voorraad strekt).

 

 

The largest flaming image in the World!

 

 

 

Na twee mislukte pogingen omwille van niet geschikte weersomstandigheden was het op woensdagavond 4 juni 2008 eindelijk zo ver: Amnesty International is erin geslaagd om in het Guinness Book of Records te komen met 26.105 brandende kaarsen op de Grote Markt van Sint-Truiden.

 

 

“Ik ben bijzonder fier en trots als burgemeester dat we dit in de stad Sint-Truiden hebben kunnen realiseren dankzij vele vrijwilligers van buiten Sint-Truiden, maar ook Truienaren zelf.
Dit wordt ongetwijfeld in mijn loopbaan als burgemeester één van de meest unieke momenten: een wereldrecord breken op de tweede grootste, maar de mooiste markt van België, en dan nog met een grote symbolische betekenis, de mensenrechten in de wereld! Wat is er mooier?
Ik moet toegeven dat ik kippenvel kreeg en zelfs tranen in de ogen toen ik als burgemeester de laatste kaars aanstak, het wereldrecord gevestigd was en de song ‘Imagine’ van John Lennon begon te spelen.”, aldus burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger
Ludwig Vandenhove.

 

 

 

 

“Sinds ik burgemeester ben op 1 januari 1995 heb ik al heel wat officiële openingen achter de rug, van kleine en grote zaken, belangrijke en minder belangrijke dingen, materiële en immateriële aangelegenheden.
Maar ik herhaal het: zonder afbreuk te willen doen aan materiële realisaties, zulke immateriële realisaties zijn veel pakkender en blijven veel langer bij.”, zegt Ludwig Vandenhove.

 

 

De realisatie van deze ‘The largest flaming image in the Word’ heeft heel wat voeten in de aarde gehad.
Er waren enerzijds de weersomstandigheden, die uitzonderlijk geschikt moesten zijn, anderzijds waren er de praktische voorbereidingen en schikkingen en vooral het groot aantal vrijwilligers dat nodig was om deze wereldrecordpoging tot een goed einde te brengen.
Uiteindelijk is alles goed meegevallen.
Met deze unieke realisatie op de Grote Markt van Sint-Truiden is de uitspraak ‘mensenrechten verdedigen met vuur’ echt realiteit geworden.

 

 

 

 

 

Met zulke acties slagen we er als stad Sint-Truiden ook in om internationale problemen dicht bij de burger, zelfs tussen de Truienaren te brengen.
Zo wordt strijden voor mensenrechten iets van ‘ons’.

 

 

“Uiteraard ben ik fier en trots op dit wereldrecord, maar als burgemeester besef ik ook dat records er precies zijn om gebroken te worden.”
“Ik hoop natuurlijk dat dit wereldrecord lang mag blijven, maar indien er een andere stad in de wereld, België of Vlaanderen, samen met Amnesty International, dit wereldrecord wil breken, wil ik hen hierbij al veel succes toewensen.”, aldus Ludwig Vandenhove.

 

 

En voor het overige, ene hele dikke merci en dank u wel aan alle medewerkers en vrijwilligers!

 

 

Woensdagavond 4 juni 2008 was voor Sint-Truiden een schitterende avond en zal zo ook de geschiedenis ingaan.

 

 

Tags: